Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Május 17. 11:00, szombat | Belföld
Forrás: - Adrienn -

Cukor, só: száműzve…

Cukor, só: száműzve…

A közétkeztetésben, sőt a kórházakban kínált étel sem a leg táplálóbb, legegészségesebb menü, mert túl sok benne a só és a cukor is.

A közétkeztetésben, sőt a kórházakban kínált étel sem a leg táplálóbb, legegészségesebb menü, mert túl sok benne a só és a cukor is. Korunk gyerekei egészségtelenül táplálkoznak, rengeteg a túlsúlyos gyerek. Mindezek hatására szeptembertől hiába keressük az óvodai és iskolai menzákon a só- és cukortartókat, szénsavas és cukrozott üdítőket, vagy zsírban tocsogó hússzeleteket.
A napi háromszori étkezésnek tartalmaznia kell minimum 3 dl tejet vagy ugyanennyi kalcium tartalmú tejterméket, zöldséget (ami nem krumpli) vagy gyümölcsöt kétszer, amiből az egyik adag nyers, és további két adag gabonaalapú élelmiszert, amiből az egyiknek teljes kiőrlésűnek kell lennie. Mindez pompásan hangzik, de óriási kérdés, hogy ki fogja megfizetni az egészséges(ebb) menü árát?

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.