Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Május 01. 15:00, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Csökkenő várólista

Csökkenő várólista

2015. májusától jelentős összeggel támogatja az Önkormányzat városunk kórházának és rendelőintézetének szakrendeléseit és a sürgősségi fogadóhelyet a csökkenő várakozási idő érdekében.

Városunk önkormányzata 967.400,-Ft/hó támogatással segíti 2015. májusától a Kiskunfélegyházi Városi Kórház és Rendelőintézetet a gyermek szakrendelés, a szemészet, kardiológiai szakrendelés, valamint a sürgősségi fogadóhely fenntarthatósága, illetve szakmai színvonalának emelése érdekében.

Az április 30-án tartott testületi ülésen döntöttek arról is, hogy a Képviselő-testület a 2015. évi költségvetésében 7.739.200 Ft támogatást biztosít a Bács-Kiskun Megyei Kórház részére az ellátás színvonalának emelésére. Noha a vélemények megoszlottak az ügyben, hiszen a bizottsági ülésen nem egyhangúlag támogatták, a gazdasági ülésen viszont egyöntetű 'igen' válaszok születtek.

Dongó József képviselő úr kétségesnek tartotta, hogy a támogatás eléri-e azt a célt, amit szolgálna, hiszen míg itt Kiskunfélegyházán belelátásunk van kórházunk gazdaságpolitikájába, addig a kecskeméti kórházban nem tudjuk hová fog kerülni ez az összeg. Valamint felvetődött az a kérdés is, hogy talán azért kell támogatni a megyei kórházat, mert az rosszul gazdálkodik. Horváth Tamás és Kollár László képviselő urak felszólalásában is kétségek mutatkoztak a támogatás összegének illetve mivoltjának kérdésében, miszerint nem érzik úgy, hogy ez a pénz a mi javunkat fogja szolgálni az ellátás színvonalának tekintetében Kecskeméten. A Polgármester Úr mielőtt szavazásra adta a napirendi pontot, elmondta, hogy véleménye szerint amíg a városnak lehetősége van támogatni az egészségügyet, addig meg kell tennie, hiszen egyenlőre rá vagyunk szorulva a kecskeméti kórházi ellátásra. Ahhoz pedig, hogy az egészségügy színvonalát és az ellátás minőségét javítani tudják megyei kórházunkban, anyagilag is támogatnunk kell lehetőségeinkhez mérten.

A későbbiekben sor kerül arra, hogy kiszámolják mennyibe kerül a Félegyházi Kórház visszaállítása (legalábbis a szülészet-nőgyógyászat és az ehhez kapcsolódó 1 napos sebészeti ellátás, belgyógyászat, valamint fül-orr-gégészet újra életképessé tétele) és ennek függvényében határoznak a megyei kórház további támogatásának kérdésében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.