Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Október 05. 18:26, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Csak vesztesei voltak a hétvégi népszavazásnak

Csak vesztesei voltak a hétvégi népszavazásnak

A Magyar Szocialista Párt mind a harmincegy szavazókörben képviseltette magát, ezzel megadva a törvényességi felügyeletet az ellenzéki pártok részéről.

Más ellenzéki párt sajnos nem küldött Félegyházán és a térségben szavazóköri delegáltakat a népszavazásra.

Városunkban 24.691 ember volt szavazásra jogosult, 1051 emberrel kevesebb, mint 2010-ben, 608 emberrel kevesebb, mint 2014-ben az önkormányzati választásokon. A szavazás eredményeként pedig elmondható, hogy a jogosultak közül 13.114 ember adta le a voksát, ami azt jelenti, hogy 53%-uk maradt otthon. Azok közül is, akik elmentek, közel 5% érvénytelenül szavazott és majd 2% igennel.

Mindezek azonban csak számok. Függetlenül a szavazás eredményétől elmondható, hogy ennek a népszavazásnak győztesei egyáltalán nem voltak. Hiszen az az összeg, amit elköltöttek a kampány keretén belül a kormányzat részéről, közel 50 sportcsarnokra lett volna elegendő, 15-20 db új iskolát lehetett volna építeni. De nézhetjük példaként a félegyházi kórházat is, melynek átadása tavaly december óta húzódik. Gyakorlatilag ebből az összegből, amit elköltöttek a kampány folyamán, már rég át lehetett volna adni, sőt felújításra és kibővítésére is lett volna keret. – tudtuk meg Eszik Bencétől, a Magyar Szocialista Párt kiskunfélegyházi városi szervezetének elnökségi tagjától.

A népszavazásnak az egész magyar társadalom a vesztese - nyilatkozta Horváth Tamás a Magyar Szocialista Párt kiskunfélegyházi városi szervezetének elnöke a hétvégi szavazás kapcsán. Olyan gyűlöletet és félelmet ültetett el a kormány az elmúlt másfél év során az emberek lelkében, ami megbocsáthatatlan. Ezt az erőltetett haragot a hétköznapokban is átéljük. A közélet erről szól, hiszen a családokban, baráti társaságokban nincs olyan beszélgetés, ahol ne kerülne szóba a migráns válság és ne torkollana utálkozásba és a bevándorlók szidalmazásába. A kormány által kierőszakolt negatív kampány megkoronázása pedig a népszavazás volt, amelyet az MSZP elfogadhatatlannak tart.

Elfogadhatatlan, mert az elmúlt másfél év alatt, míg a kormány és a magyar ember bőszen „migránsozott”, addig megfeledkeztünk a családokról, a nyugdíjasokról és a fiatalokról is. Például a nyugdíjak reál értéke évről-évre csökken, nincsen fizetőképes állás, ami itthon tartaná a fiatalokat, hogy el tudják tartani családjaikat, egyre kevesebb gyermek kezdi el az iskolát már itt városunkban is. A fentieken túlmenően a kormány azt az összeget, amelyet a népszavazás kampányára elköltött, az oktatás színvonalának emelésére és fejlesztésére is fordíthatta volna.

A szocialista képviselő a párt szociális, segítő tevékenységeinek végzése folytán azt tapasztalja, hogy sajnos napról-napra nő a rászorulók száma. Többek között ennek a helyzetnek az orvoslására sem helyezett semmiféle hangsúlyt a kormány, inkább azt tartotta fontosnak, hogy sulykolja az emberekbe a migránsoktól való félelmet. A bevándorlókhoz fűződő gyűlölködés hatására pedig még arról is hajlandó megfeledkezni a hétköznapi ember, hogy milyen korrupt hatalmak uralkodnak felette. A kormánynak pedig pontosan az a célja ez uszítással: elterelni a figyelmet arról, hogy valójában mire is folynak el azok a milliárdok, amelyeket országunk élhetőbbé tételére kellene fordítaniuk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Köszöntjük az Édesanyákat és Nagymamákat

Nagyon sok boldogságot kívánunk minden Édesanyának és Nagymamának az alábbi verssel:

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.