Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Március 30. 09:29, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Csábító mesterségek a félegyházi Mezgé Suliban

Csábító mesterségek a félegyházi Mezgé Suliban

A Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola a Foglalkozások Hete elnevezésű program egyik fő állomása volt március 29-én.

A program az Agrárgazdasági Kamra és a Pedagógiai Szakszolgálat kezdeményezésére született azzal a célzattal, hogy az élelmiszeripari, mezőgazdasági szakmákat, illetve az agrár szakképzést népszerűsítsék a felnövekvő generáció számára. A legfőbb célközönség a különböző általános iskolák hetedikesei voltak, akiket már kell, hogy foglalkoztassa a pályaválasztás.

Mindösszesen 266 tanuló érkezett a mezőgazdasági iskola rendezvényére, mely több helyszínen várta az érdeklődőket. Az iskolában és tangazdaságban különféle élelmiszeripari és mezőgazdasági szakmákat próbálhattak ki a délután folyamán a Kecskemétről, Bugacról, Lajosmizséről és Ladánybenéről érkező diákok.

A tangazdaságban lovaglás, kocsikázás, állatsimogató, magültetés, ostorpattogtatás kipróbálása, almalé készítése, aszalt gyümölcs kóstolás, íjászat illetve traktorgumi görgető verseny volt. Az iskola tantermeiben pedig kipróbálhatták a diákok a kolbásztöltést kóstolóval egybekötve, valamint pék bemutatón elsajátíthatták a kalácsfonás fortélyait, a laborban pedig élelmiszeripari vizsgáltok folytak. Ezen kívül megismerkedhettek a fiatalok a mézeskalács készítéssel, de a programok között szerepelt a só gyurmázás illetve a vak kóstolás is, amikor bekötött szemmel ízleltek meg különféle ételeket a diákok – tudtuk meg az esemény kapcsán Kiss-Feketéné Bodor Barbarától, aki vállalkozási és kereskedelmi ismereteket ill. gazdálkodási alapismereteket oktat, illetve szakmai igazgatóhelyettes a mezőgazdasági iskolában.

A kísérő tanárok segítségével 10 perces beosztással minden diák minden helyszínen kipróbálhatott mindent, ezáltal remélhetőleg sikerült közelebb hozni a fiatalokhoz egy-egy mesterséget. Ez talán arra is ösztönözni tudja őket a jövőben, hogy a félegyházi iskolát válasszák továbbtanulási jelentkezésük beadásakor.

Az Agrárgazdasági Kamra visszajelzése szerint Foglalkozások Hete Program kapcsán magasan a legnagyobb érdeklődést tudhatja magának Bács-Kiskun megyében a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.

2024. Április 16. 16:36, kedd | Helyi

Összeütközött két gépkocsi az 5-ös főúton

Kiskunfélegyháza határában akadályozza a forgalmat a baleset.