Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. Február 04. 09:19, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Büszkén viselik kék szalagjaikat a Mezgés diákok

Büszkén viselik kék szalagjaikat a Mezgés diákok

A Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium január 31-én tartotta Szalagavató Ünnepségét a Constantinum Intézmény Tornacsarnokában.

A jeles eseményen Rózsa Pál, az iskola igazgatója így búcsúzott a végzős diákoktól:

- A szalagozó különös állomása a középiskolás diákéveknek. Nagyszabású iskolai ünnepély keretében néhány órás megálló. Egy pici számvetés, visszatekintés mindarra, amitől hamarosan búcsút kell venni és előretekintés a sürgető feladatokra és a jövőbe vezető útra.
Kedves Végzősök! Nektek az itt töltött évek során szerzett élményeket, tudást, barátságot, sikereket kell egybegyűjteni, hogy holnap boldogulásotokat segítő útitársként vihessétek magatokkal. Érdemes visszagondolni egy kicsit arra, hogyan indultatok, milyenek voltatok a kezdeteknél, milyen nehézségek és áldozatok árán jutottatok el a mai napig és hogy kiknek tartoztok hálával ezért. Az életeteknek olyan fejezete zárul le négy hónap múlva, mely az életrajzotokból sohasem maradhat ki, hogy itt Kiskunfélegyházán érettségiztetek, itt szereztetek szakmai bizonyítványt. És persze vannak dolgok, melyeknek nincs írásos nyoma, csak az emlékezet őrzi. Ezért is muszáj időnként visszanézni, mert az emlékeink mindig mögöttünk vannak, míg a céljaink építendő életpályánk tennivalói, reményei, mindig előttünk.
Nem tűnik egyszerűnek ma a jövőépítés, a megélhetés megteremtése. Minden szakterületen a legjobbaknak lehet esélyük. Ezért arra törekedjetek, hogy legyetek kiválóak, különlegesek abban, amit tanultok, amit csináltok.

A ballagó diákokban felmerülő gondolatokat Baski Anna 12/B. osztályos tanuló osztotta meg az ünnepségen megjelentekkel:

- 2020. január 31. egy új időszak kezdete számunkra. Ma van az a nap, amikor megünnepeljük a lehetőségeket és nekivágunk saját kalandjainknak. Ma van az a nap, mikor élünk és nem aggódunk, amikor ünnepeljük az örömöt, amikor időt találunk álmainkra és arra, hogy higgyünk a csodákban. Utazók vagyunk ebben a világban és utazásaink során sok emberrel egy ideig lehet azonos az utunk, de egy idő után elválnak útjaink. Így van ez jól.

A búcsúzás pillanataiban megélt kettős érzést – az elválás szomorúságát és a jövőbe vetett bizakodó hitet – vidám táncos és zenés produkciókkal oldották fel a ballagtató diákok.

Vörösváczki Vivien csodálatos dallal, Kele László gitárszólóval, Szűcs Stella 11/A osztályos tanuló és testvére Szűcs Ciprián standard táncosok színesítették a programok sorát. Az iskola néptánccsoportja, valamint a Silver Step táncegyüttes pedig vérpezsdítő produkcióval kedveskedett a végzősöknek.

Az ünnepséget a ballagó diákok keringője koronázta meg. A táncot Dóka-Mezei Anett és Orbán Diána tanította meg számukra.

(Képek: Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza.hu)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.