Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Szeptember 10. 11:33, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Büszkék lehetünk arra, hogy hízott liba termékeink világelsők

Büszkék lehetünk arra, hogy hízott liba termékeink világelsők

A XX. Félegyházi Libafesztivál egyik legfontosabb programja a baromfiágazatban dolgozók részére, minden alkalommal a szakmai tanácskozás.

A városházán szeptember 7-én tartott szakmai konferencián nemcsak a libatenyésztők, hanem az ágazathoz kapcsolódó rokon szakmák, a hatóságok, pénzintézetek takarmányos cégek stb. is képviseltették magukat.

A megjelenteket elsőként Csányi József polgármester köszöntötte. Beszédében külön kiemelve az Integrál Zrt.-t, mely fennállása óta támogatja a várost és az immáron 20 éve megrendezésre kerülő Libafesztivált is.

Dr. Horváth Sándor, az Integrál Zrt. elnök-vezérigazgatója elismerően szólt a baromfiágazat valamennyi szereplőjéről, kihangsúlyozva azt, hogy a hízott liba és hízott libamáj előállításban világelsők vagyunk, de hízott kacsa, pecsenyekacsa és pecsenyeliba előállításban is jó szakmai hírnévvel büszkélkedhetünk.

A konferencia további részében az előadók a baromfiágazat jövőjéről, az elért kiváló eredmények megtartásának lehetőségeiről és a további fejlődés – fejlesztés módjairól beszéltek.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.