Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Január 15. 11:06, péntek | Helyi
Forrás: Kovács Ferenc

Búcsú dr. Vass Ferenctől

Búcsú dr. Vass Ferenctől

Hol volt, hol nem volt a világon egyszer... (Kosztolányi Dezső)

Az alábbiakban az élsportoló volt diáktársának, Kovács Ferencnek búcsúzó szavait olvashatjuk.

Élt 68 évet… Döbbenten hallottuk és olvastuk a hírt. Hihetetlennek tűnt, hogy ez Veled is megtörténhetett. Hiába bizonygatja az ész, hogy fogantatásunk pillanatában belénk kódoltatott az elmúlás is, zsigereinkben mégis tiltakozunk bár ellene, érdemben semmit nem tudunk tenni. Csak az űr, a veszteség, az emlék maradt és a szomorúság.
Nekem többszörösen is. Gyermekkorunkban együtt kezdtük a betűvetést a Deák Ferenc utcai egytantermes iskola falai közt, majd ahogy a József Attila Iskola felépült, ismét egy osztályba kerültünk. Az élet úgy hozta, hogy családunk elköltözött Félegyházáról. Csak jó hat év múlva jöttem vissza szülővárosomba.

A véletlen másodszor is összehozott bennünket. Azonos szakmát választottunk, egy osztályba jártunk, egy padban is ültünk. Együtt örültünk sportsikereidnek, felnéztünk Rád. Tanulmányi eredményeid tanáraink is elismerték. A helyi csapatokban ontottad a gólokat, szereztél örömet a szurkolóknak. Nem sokkal később már az NB I-ben folytattad mindezt. Büszkék voltunk Rád, mikor a sportriporter a neved előtti „nyurga” állandó jelzőt „doktor” Vass-ra változtatta. Ezzel is bizonyítottál nemcsak a sport területén, de az életpályádon is. Te jutottál közülünk a legmagasabbra a ranglétrán.

Alig két hónapja, hogy öregdiák találkozót szerveztünk. Hívtunk. Ígérted: jössz. Ez lett volna – ötven év után – a harmadik nagy találkozásunk. A sors másként akart. A találkozó előtti estén súlyos betegségedre hivatkozva lemondtad a részvételt. „Majd bepótoljuk” – mondtad. Álltad a szavad. Hazatértél, de már „az innen túlról” tekintesz vissza ránk.

Ha majd rajtunk is beteljesedik a természet törvénye, Arany János szavaival, hittel valljuk: „A LÉLEK ÉL: találkozunk!”

Kedves Feri Barátunk!
Búcsúzunk Tőled. Legyen Neked könnyű az itthoni föld!
Nyugodj békében, Isten Veled!

Öregdiák társaid nevében:
Kovács Ferenc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.