Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Április 18. 09:23, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Boldogan játszanak a Szilveszteri Futás bevételéből vásárolt sporteszközökkel

Boldogan játszanak a Szilveszteri Futás bevételéből vásárolt sporteszközökkel

Első alkalommal zárta a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub a 2017-es évet jótékonysági célzatú Szilveszteri Futással.

A közkedvelt évzáró sportesemény előtt minden médiában felhívták a figyelmet arra, hogy ezúttal a hosszú távot teljesítőknek jelképes összeggel lehet nevezniük (500 Ft), mellyel a Kiskunfélegyházi Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény diákjainak fejlődését segítik elő. Az alapötletet egy hasonló szegedi rendezvény adta, melyből egyenesen következett az, hogy tulajdonképpen városunkban is megvalósítható lenne egy jótékonysági sportesemény.

- Nagy sikere volt az óévzáró futásnak ezúttal is, hiszen közel ötszázan álltak rajthoz, melyből több mint nyolcvan óvodás volt. Természetesen a jelképes 500 Ft-os nevezési díjat csak a hosszú távú kategóriában kértük, de ezt sem fix összegklént. Mindenki a pénztárcájához mérten adakozhatott városunk készségfejlesztő és gyógypedagógiai iskolája számára – nyilatkozta a futóklub elnöke.

Keresztesné Csikós Gabriella a Göllesz Viktor Óvoda és Iskola igazgatónője örömmel fogadta a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub megkeresését és a gyerekek körében végzett felmérést követően már tudták is, hogy mire fogják költeni a jótékonysági futásból befolyt összeget, mely szám szerint 205.000 Ft volt.
Elsősorban udvari eszközökben gondolkodtak, mert sajnos ebből nagyon kevés áll rendelkezésre az iskolában/óvodában. Így a nagyobbaknak pingpongütőt, pingponglabdát, tollasütőt, tollaslabdát, focilabdát, a kisebbeknek pedig 5 kisebb méretű és 10 nagyobb méretű rollert vásároltak, melyhez kedvező áron tudtak hozzájutni a szegedi Decathlon áruházból – tudtuk meg Keresztesné Csikós Gabriellától az iskola igazgatónőjétől.

- Ezeket az eszközöket nem csak az óraközi szünetekben, hanem a testnevelés óra keretei között is használhatják a gyerekek. Számos egyensúlyfejlesztő és tornagyakorlatot végeznek vele, mely az örömteli kikapcsolódás mellett testi fejlődésüket is biztosítja – tette hozzá az igazgatónő.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.