Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2019. Március 31. 13:28, vasárnap | Helyi
Forrás: BAON

Biztosítják az ingyenes kórházi buszjáratot a félegyháziaknak

Biztosítják az ingyenes kórházi buszjáratot a félegyháziaknak

A jövőben sem kell az átszállásokkal járó kényelmetlenségekkel számolniuk a félegyházi betegeknek.

Az önkormányzat ugyanis újabb egy évre meghosszabbította a szerződést azzal a személyszállítást végző szolgáltatóval, amely az ingyenes kórházi buszjáratot biztosítja. Minderről legutóbbi ülésén döntött a város képviselő­testülete - adta hírül a BAON internetes hírportál.

A félegyháziak régi igénye valósult meg tavaly tavasszal, amikor hosszú előkészítő munka után elindult a kórházjárat. A mozgáskorlátozottak szállítására is alkalmas busz hetente háromszor viszi a betegeket Félegyházáról a kecskeméti megyei kórházba.

A buszjárat elindítását a félegyházi városi kórház átszervezése és az aktív betegellátás megszüntetése után többen is szorgalmazták. Sok félegyházi betegnek ugyanis komoly nehézséget jelentett a vizsgálatokra, kezelésekre való átjárás.

Sokaknak okozott gondot az is, hogy nem ismerik a megyeszékhelyen működő helyi buszjáratokat, nem tudják, hogyan jutnak el a buszpályaudvarról, illetve a vasútállomásról a megyei kórházba.

A kórházjárat minden hétfőn, szerdán és pénteken reggel 7 óra 10 perckor indul a Csanyi úti szociális otthontól, és délután 15 órakor indul vissza Kecskemétről, a Nyíri úti kórház parkolójából.

Fel- és leszállni a Csanyi úti szociális otthonnál, a Hattyúháznál, a Petőfi-lakótelepnél és az Aranyhegyi lakótelep távolsági buszmegállójában lehet.

A busz Kecskeméten kizárólag a kórháznál áll meg. A járat ingyenes igénybevételének feltétele orvosi beutaló vagy kezelési lap. A beteggel egy kísérő is térítésmentesen utazhat.

(Kép forrása: BAON)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:23, hétfő | Helyi

Oktatási Hivatal: ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 06. 07:29, hétfő | Helyi

Sok kiváló tanuló kezdi meg érettségi vizsgáit a Móra Ferenc Gimnáziumban

A Móra Ferenc Gimnázium 2024. május 3-án (pénteken) tartotta ballagási ünnepségét.

2024. Május 05. 12:12, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. május 5. - HÚSVÉT 6. VASÁRNAPJA

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM