Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. Augusztus 06. 15:00, vasárnap | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Bizarr házi gyógymódok - kipróbálná?

Bizarr házi gyógymódok - kipróbálná?

Használnak akkor is, ha furcsának tűnnek!

A legtöbbünknek megvan a jól bevált házi gyógymód-tárja, melyekhez a leggyakoribb problémák esetén nyugodtan nyúlhatunk. Érdemes azonban áttanulmányozni cikkünket, új ötleteket is adunk!

Kellemetlen lábszagra - vodka! A vodka hasonlóan működik, mint a tiszta alkohol: ha bedörzsöljük vele a lábunkat, megszabadulhatunk a kellemetlen szagokat okozó baktériumoktól, fertőtlenítő hatású, és szárít is, ami azért előnyös, mert a mikrobák számára a nyirkos környezet a legkedvezőbb.

Fejfájásra - ceruza. Természetesen nem belsőleg fogyasztva! Ha idegesek, feszültek vagyunk, hajlamosak vagyunk öntudatlanul befeszíteni az állkapocs körüli izmokat és összeszorítani a fogainkat. Ez annak a területnek a megfeszülését is okozza, mely az állkapocs és a halánték között húzódik, ez pedig fejfájáshoz vezethet. Ha a fogaink közé veszünk egy ceruzát (anélkül, hogy ráharapnánk), automatikusan ellazítjuk az izmainkat, így megelőzhetővé, enyhíthetővé válik a fejfájás.

Szájszagra - joghurt. Kutatások szerint a joghurtban olyan jótékony hatású baktériumok találhatóak, melyek megakadályozzák a szájban élősködő, kellemetlen leheletet okozó baktériumok elszaporodását. Érdemes rendszeresen fogyasztani, természetesen a natúr változatot.

Csuklásra - kristálycukor. Egy teáskanálnyi cukor rövid időn belül képes elmulasztani a csuklást, mert befolyásolja azoknak az idegeknek a működését, melyek arra utasítják a rekeszizmot, hogy görcsösen összehúzódjon.

Utazási rosszullétre - olajbogyó. Ha könnyen leszünk rosszul utazás közben, autóban, repülőn hányingerünk lesz, az első tünetek megjelenésekor rágcsáljunk el néhány szem olívabogyót. A hányingert ugyanis a fokozott nyáltermelődés rosszabbá teheti, az olajbogyóban viszont olyan hatóanyagok vannak, melyek szárítják a száj nyálkahártyáját, így enyhítve a tüneteket.

Húgyúti fertőzésre - szódabikarbóna. A húgyútifertőzéselső tüneteinek jelentkezésekor kezdjünk el inni naponta egy pohár vízben elkevert mokkáskanálnyi szódabikarbónát. Folytassuk addig, míg antibiotikumot nem kezdünk szedni. A szódabikarbóna hatására a szervezet lúgosabbá válik, ami kedvezőtlen környezet a baktériumok számára, így azok kevésbé szaporodnak el, és könnyebb őket a gyógyszer segítségével kiirtani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:23, hétfő | Helyi

Oktatási Hivatal: ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 06. 07:29, hétfő | Helyi

Sok kiváló tanuló kezdi meg érettségi vizsgáit a Móra Ferenc Gimnáziumban

A Móra Ferenc Gimnázium 2024. május 3-án (pénteken) tartotta ballagási ünnepségét.

2024. Május 05. 12:12, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. május 5. - HÚSVÉT 6. VASÁRNAPJA

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM