Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Szeptember 17. 08:57, csütörtök | Belföld
Forrás: penzcentrum.hu

Bezárt a híres budai étterem: fertőzést kaptak a vendégek

Bezárt a híres budai étterem: fertőzést kaptak a vendégek

A többször is Budapest legjobb vietnámi bisztójának választott Hai Nam Pho bezárta kapuit, miután több vendége is kórházban kötött ki.

Rendkívül korrekt, ködösítés nélküli bejegyzést tett közzé a Facebook-oldalán a többször is Budapest legjobb vietnámi bisztrójának kikiáltott Hai Nam Pho bisztro. Szinte minden pho-rajongó szerint itt van a legjobb pho leves a városban, az étterem mégis bezárni kényszerült egy időre, több vendég ugyanis kórházba került szeptember elején, miután augusztus elején ettek az étteremben.

Bár a bejegyzés ételmérgezést említ, a kommentekből kiderül, hogy jelenleg is legalább hatan vannak kórházban Hepatitis A fertőzéssel, amit valószínűleg az étteremben kaptak el. A Hepatitis A fertőző májgyulladás egy formája, többnyire a széklettel terjed, lappangási ideje akár 4-6 hét, de az esetek 90 százalékában tünetmentes, de így is fertőző. A betegség nagyon kellemetlen, de tünetmentesen gyógyul. A kórházban fekvő betegekben mind az a közös, hogy ettek augusztus elején az étteremben.

Az étterem is nyomoz az ügyben, várják a visszajelzéseket is, szeretnének minél hamarabb újranyitni, miután kiderítették, hogyan történhetett ez meg.

Az ügyben kereste az Index az éttermet is, akik mindenben segítik a hatóságok munkáját, és várják a vizsgálat eredményét. Jelenleg a laborvizsgálatok zajlanak, vizsgálják az ételeket és a személyzetet is.

"Bár ijesztően hangzik ez elsőre, jelenleg nincs elég adat a feltevés alátámasztására. Mi sem tudunk többet jelenleg és a nyitás elbírálása is a mi hatáskörünk felett áll. Addig is dolgozunk az étterem fejlesztése alatt és bővítjük konyhánkat, hogy nyitásra még jobban tudjuk végezni munkánkat."

- írta válaszában a Hai Nam család.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között:

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.