Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Augusztus 18. 13:07, péntek | Sport

Benyó Máté: „Ha a vége jó lenne, minden jobb lenne…”

Benyó Máté: „Ha a vége jó lenne, minden jobb lenne…”

A hétvégén Németországban zárul a 2023-as Rallycross Európa-bajnokság. Benyó Máté, a Korda Racing versenyzője abban bízik, hogy az utolsó Eb-futamon újfent a legjobbak között a döntőben fejezheti be a viadalt.

Benyó Máté: „Ha a vége jó lenne, minden jobb lenne…”

A hétvégén Németországban zárul a 2023-as Rallycross Európa-bajnokság, ahol a hatodik fordulót rendezik. Benyó Máté, a Korda Racing versenyzője abban bízik, hogy az utolsó Eb-futamon elkerüli végre a balszerencse, és újfent a legjobbak között fejezheti be a viadalt, ami egy újabb döntőt jelentene a 21 éves versenyző számára.

Befejeződik az idei rallycross Európa-bajnokság, melyen 2023-ban az RX1-es kategóriában egész szezont teljesít a Magyar Rallycross Országos Bajnokságot fölényesen vezető Benyó Máté. A Korda Racing versenyzője újoncként eddig remekül helyt áll az őt sorozatban sújtó balszerencse ellenére. Ugyan zsinórban háromszor kiesett önhibáján kívül, így is összetettben a 8. helyen várja az esteringi szezonzárót.

„Hamarosan kezdetét veszi az Európa-bajnokság utolsó fordulója! A belga forduló negatív eseményeiből felállva, maximális erőbedobással készülök a német versenyre. A csapatnak hála az autó is jó formában lesz, és most tényleg megjön az a fejlesztési elem, amit a belga fordulóra vártunk. A pálya nyomvonalvezetése a videókból és a szimulátorból kiindulva technikás, de az első benyomásom pozitív róla. Arra törekszem, hogy nyomás nélkül élvezeteset tudjak autózni, ami remélhetőleg az eredményt is magával fogja hozni” – közölte Máté.

A Korda Racing csapatvezetője úgy véli, fiatal versenyzőjének igencsak megkeseredett szájízét megédesítené egy technikai hibáktól mentes hétvége.

„Máté ebben az évben sokszor tapasztalhatta a saját bőrén, hogy ez a sportág a kemény férfiak és a szerencsések sportja, ám a legtöbb a versenyzőn kívül a technikán múlik. Három elátkozott viadal után mentálisan és fizikálisan is felkészülten tér vissza a zárófutamra. Ha elhiszi, hogy nem felejtett el vezetni, és ezúttal Mr. Balszerencse is hajlandó kiszállni mellőle, akkor a tudása alapján egy nagyon szép eredménnyel zárhatja élete első Európa-bajnoki szezonját” – jelentette ki Spitzmüller Csaba.
A Korda Racing együttműködő partnerei: Fenstherm Kontakt Kft., Corax-Bioner Zrt., Hertz – Mercur Rent a Car Kft., Érdi Team Kft., Novo-Fire Kft, Sun&Fun Holidays Kft., Hetech-Trend Kft., Generalkommandó, Tibuktu Bt.

http://kordaracing.hu

http://youtube.com/kordaracing

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.