Városlista
2018. július 17, kedd - Endre, Elek

Hírek

2018. Április 16. 09:29, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Bemutatkoztak az új tanyagondnokok

Bemutatkoztak az új tanyagondnokok

Az elmúlt évben bővült a tanyagondnoki szolgálat két új körzettel. Az új tanyagondnokok Boda Jánosné és Pintér Jenő április 12-én lakossági fórum keretei között mutatkoztak be az érdekelteknek.

A lakossági fórumot két helyszínen – az aranyhegyi közösségi teremben és a Selymesért Egyesület székházában – tartották. Mindkét helyszínen nagy volt az érdeklődés.

Az új tanyagondnokok mellett a körzetek önkormányzati képviselői – Horváth Gábor és Ván Jenő – is szívesen válaszolt a felmerülő kérdésekre és kérésekre.

Mindkét helyszínen tiszteletét tette Csörszné Zelenák Katalin, a Falugondnokok Duna-Tisza-közi Egyesületének ügyvezetője is, aki a városunkban folyó tanyagondnoki szolgálat munkájáról számolt be a megjelenteknek. Elmondása szerint a Kiskunfélegyházán működő tanyagondnoki szolgálat munkatársai minden tekintetben maximális segítséget próbálnak nyújtani a külterületen nehéz helyzetben élőknek. Feladatuk nem merül ki annyiban, hogy bevásárolnak, vagy orvoshoz szállítják a tanyán magányosan élő rászorultakat, hanem napi szinten végigjárják a körzetükhöz tartozó külterületi házakat egy pár jó szót szólva az ott lakókhoz, akiknek egy kis beszélgetés is nagyon sokat jelent. A két új tanyagondnokról is pozitív tapasztalatai vannak az egyesület vezetőjének. Véleménye szerint Boda Jánosné és Pintér Jenő is erre a feladatra termett, hiszen mindketten közvetlen emberek lévén, könnyen teremtenek kapcsolatot, lelkiismerettel végzik munkájukat, mellyel igyekeznek a körzetükben minden felmerülő igényt kielégíteni.

Címkék: tanyagondnokok

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 16. 15:24, hétfő | Helyi

Több jármű ütközött össze a Gátér és Kiskunfélegyháza között

Két autó az árokba került a karambolt követően.

2018. Július 16. 15:03, hétfő | Helyi

3D street-art a Petőfi téren

A HOLLÓKÖR és Kiskunfélegyházi Képző és Iparművészek Egyesülete szervezésében 2018. július 17-én, kedden egész nap utcai aszfaltfestés a Petőfi téren.

2018. Július 16. 09:57, hétfő | Helyi

Elvesztette uralmát a jármű felett

Gátér felől Kiskunfélegyháza irányába közlekedett a 451-es számú főúton 2018. július 15-én 4 óra 30 perc körül egy 28 éves ladánybenei nő egy Fiattal.

2018. Július 15. 19:41, vasárnap | Helyi

Lótortát is készítettek a hátasoknak

Évtizedes múltja van már a Mezgé lovastáborának, amely olyan népszerű, hogy hirdetni sem kell, mert a gyerekek évről évre visszajárnak.