Városlista
2018. december 10, hétfő - Judit

Hírek

2018. Április 16. 09:29, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Bemutatkoztak az új tanyagondnokok

Bemutatkoztak az új tanyagondnokok

Az elmúlt évben bővült a tanyagondnoki szolgálat két új körzettel. Az új tanyagondnokok Boda Jánosné és Pintér Jenő április 12-én lakossági fórum keretei között mutatkoztak be az érdekelteknek.

A lakossági fórumot két helyszínen – az aranyhegyi közösségi teremben és a Selymesért Egyesület székházában – tartották. Mindkét helyszínen nagy volt az érdeklődés.

Az új tanyagondnokok mellett a körzetek önkormányzati képviselői – Horváth Gábor és Ván Jenő – is szívesen válaszolt a felmerülő kérdésekre és kérésekre.

Mindkét helyszínen tiszteletét tette Csörszné Zelenák Katalin, a Falugondnokok Duna-Tisza-közi Egyesületének ügyvezetője is, aki a városunkban folyó tanyagondnoki szolgálat munkájáról számolt be a megjelenteknek. Elmondása szerint a Kiskunfélegyházán működő tanyagondnoki szolgálat munkatársai minden tekintetben maximális segítséget próbálnak nyújtani a külterületen nehéz helyzetben élőknek. Feladatuk nem merül ki annyiban, hogy bevásárolnak, vagy orvoshoz szállítják a tanyán magányosan élő rászorultakat, hanem napi szinten végigjárják a körzetükhöz tartozó külterületi házakat egy pár jó szót szólva az ott lakókhoz, akiknek egy kis beszélgetés is nagyon sokat jelent. A két új tanyagondnokról is pozitív tapasztalatai vannak az egyesület vezetőjének. Véleménye szerint Boda Jánosné és Pintér Jenő is erre a feladatra termett, hiszen mindketten közvetlen emberek lévén, könnyen teremtenek kapcsolatot, lelkiismerettel végzik munkájukat, mellyel igyekeznek a körzetükben minden felmerülő igényt kielégíteni.

Címkék: tanyagondnokok

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 09. 09:58, vasárnap | Helyi

A második is fényre lobban, jelzi: angyal szállt a földre

A hitet jelképező első gyertyaláng után fellobbant városunk adventi koszorúján december 8-án a reményt jelképező második gyertya is.

2018. December 09. 09:20, vasárnap | Helyi

Idén 56 alkotásból épült meg a Mézeskalács Meseváros

Immáron ötödik alkalommal épül fel Advent idején a Mézeskalács Meseváros, melyeknek minden egyes darabját jótékonysági célzattal készítik a vállalkozó kedvű alkotók, és akik ily módon kívánnak segítséget nyújtani.

2018. December 09. 08:00, vasárnap | Helyi

Ne feledje! Ma állat- és kirakodóvásár!

Tájékoztatjuk a tisztelt Lakosságot, hogy a hagyományoknak megfelelően ma is (december 9-én) megrendezésre kerül az ORSZÁGOS ÁLLAT- ÉS KIRAKODÓVÁSÁR a félegyházi vásártéren.

2018. December 08. 21:13, szombat | Helyi

A karácsony már kopogtat az 5. számú választókörzetben is

Mint minden évben, idén is gondoskodott az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője arról, hogy mindenkinek legyen ünnep a karácsony.