Városlista
2018. április 24, kedd - György

Hírek

2018. Április 16. 09:29, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Bemutatkoztak az új tanyagondnokok

Bemutatkoztak az új tanyagondnokok

Az elmúlt évben bővült a tanyagondnoki szolgálat két új körzettel. Az új tanyagondnokok Boda Jánosné és Pintér Jenő április 12-én lakossági fórum keretei között mutatkoztak be az érdekelteknek.

A lakossági fórumot két helyszínen – az aranyhegyi közösségi teremben és a Selymesért Egyesület székházában – tartották. Mindkét helyszínen nagy volt az érdeklődés.

Az új tanyagondnokok mellett a körzetek önkormányzati képviselői – Horváth Gábor és Ván Jenő – is szívesen válaszolt a felmerülő kérdésekre és kérésekre.

Mindkét helyszínen tiszteletét tette Csörszné Zelenák Katalin, a Falugondnokok Duna-Tisza-közi Egyesületének ügyvezetője is, aki a városunkban folyó tanyagondnoki szolgálat munkájáról számolt be a megjelenteknek. Elmondása szerint a Kiskunfélegyházán működő tanyagondnoki szolgálat munkatársai minden tekintetben maximális segítséget próbálnak nyújtani a külterületen nehéz helyzetben élőknek. Feladatuk nem merül ki annyiban, hogy bevásárolnak, vagy orvoshoz szállítják a tanyán magányosan élő rászorultakat, hanem napi szinten végigjárják a körzetükhöz tartozó külterületi házakat egy pár jó szót szólva az ott lakókhoz, akiknek egy kis beszélgetés is nagyon sokat jelent. A két új tanyagondnokról is pozitív tapasztalatai vannak az egyesület vezetőjének. Véleménye szerint Boda Jánosné és Pintér Jenő is erre a feladatra termett, hiszen mindketten közvetlen emberek lévén, könnyen teremtenek kapcsolatot, lelkiismerettel végzik munkájukat, mellyel igyekeznek a körzetükben minden felmerülő igényt kielégíteni.

Címkék: tanyagondnokok

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Április 24. 10:26, kedd | Helyi

Gálázott a Félegyháza, az Akasztó bánta

A nagy erőfeszítései ellenére gyenge tavaszt produkáló Akasztó látogatott a múlt héten a kalocsai vereség által felpaprikázott Kiskunfélegyháza otthonába a megye első osztály bajnokság 22. fordulójában.

2018. Április 24. 09:14, kedd | Helyi

Ingyenes buszjárat a Majálisra

Május 1-én a Szalai-Busz Kft. támogatásával ingyenes buszjáratok indulnak a Parkerdőbe az alábbi időpontokban:

2018. Április 24. 08:25, kedd | Helyi

Ma munkaszüneti nap van a rendőrségen

Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a lakosságot, hogy Szent György nap, a Rendőrség napja alkalmából április 24-e a rendőrség állománya számára munkaszüneti nap.

2018. Április 23. 14:53, hétfő | Helyi

Május 1-jén, kedden nyitva lesz a piac

Tájékoztatjuk a kedves Vásárlókat, hogy a Kiskunfélegyházi Piac 2018. május 1-jén, kedden 5-13 óráig nyitva tart.