Városlista
2019. március 20, szerda - Klaudia, Alexandra

Hírek

2018. Április 16. 09:29, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Bemutatkoztak az új tanyagondnokok

Bemutatkoztak az új tanyagondnokok

Az elmúlt évben bővült a tanyagondnoki szolgálat két új körzettel. Az új tanyagondnokok Boda Jánosné és Pintér Jenő április 12-én lakossági fórum keretei között mutatkoztak be az érdekelteknek.

A lakossági fórumot két helyszínen – az aranyhegyi közösségi teremben és a Selymesért Egyesület székházában – tartották. Mindkét helyszínen nagy volt az érdeklődés.

Az új tanyagondnokok mellett a körzetek önkormányzati képviselői – Horváth Gábor és Ván Jenő – is szívesen válaszolt a felmerülő kérdésekre és kérésekre.

Mindkét helyszínen tiszteletét tette Csörszné Zelenák Katalin, a Falugondnokok Duna-Tisza-közi Egyesületének ügyvezetője is, aki a városunkban folyó tanyagondnoki szolgálat munkájáról számolt be a megjelenteknek. Elmondása szerint a Kiskunfélegyházán működő tanyagondnoki szolgálat munkatársai minden tekintetben maximális segítséget próbálnak nyújtani a külterületen nehéz helyzetben élőknek. Feladatuk nem merül ki annyiban, hogy bevásárolnak, vagy orvoshoz szállítják a tanyán magányosan élő rászorultakat, hanem napi szinten végigjárják a körzetükhöz tartozó külterületi házakat egy pár jó szót szólva az ott lakókhoz, akiknek egy kis beszélgetés is nagyon sokat jelent. A két új tanyagondnokról is pozitív tapasztalatai vannak az egyesület vezetőjének. Véleménye szerint Boda Jánosné és Pintér Jenő is erre a feladatra termett, hiszen mindketten közvetlen emberek lévén, könnyen teremtenek kapcsolatot, lelkiismerettel végzik munkájukat, mellyel igyekeznek a körzetükben minden felmerülő igényt kielégíteni.

Címkék: tanyagondnokok

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 20. 11:21, szerda | Helyi

Méltó módon újul meg az Ótemplom környezete

Különleges, a városunk egyik legszebb műemlékéhez méltó módon újul meg az Ótemplom környezete.

2019. Március 20. 11:05, szerda | Helyi

Hamarosan permetezik a platán- és hársfákat

Értesítjük a Tisztelt lakosságot, hogy a platán és hársfák lemosó permetezésének várható időpontja 2019. március 26.

2019. Március 20. 09:08, szerda | Helyi

Naponta legfeljebb két kilogramm medvehagymát gyűjthetünk

Saját fogyasztásra naponta legfeljebb két kilogramm medvehagymát szabad gyűjteni azokban az állami erdőkben, amelyek nem minősülnek természetvédelmi területnek.

2019. Március 20. 08:58, szerda | Helyi

Alkonykapcsolós közvilágításra tér át a város

Idén ősztől már nem a pontos idő, hanem a tényleges fényviszonyok határozzák meg Félegyházán, hogy mikor kapcsoljon be a közvilágítás: amikor sötétedni kezd, a lámpák felgyúlnak.