Városlista
2018. szeptember 20, csütörtök - Friderika

Hírek

2018. Április 16. 09:29, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Bemutatkoztak az új tanyagondnokok

Bemutatkoztak az új tanyagondnokok

Az elmúlt évben bővült a tanyagondnoki szolgálat két új körzettel. Az új tanyagondnokok Boda Jánosné és Pintér Jenő április 12-én lakossági fórum keretei között mutatkoztak be az érdekelteknek.

A lakossági fórumot két helyszínen – az aranyhegyi közösségi teremben és a Selymesért Egyesület székházában – tartották. Mindkét helyszínen nagy volt az érdeklődés.

Az új tanyagondnokok mellett a körzetek önkormányzati képviselői – Horváth Gábor és Ván Jenő – is szívesen válaszolt a felmerülő kérdésekre és kérésekre.

Mindkét helyszínen tiszteletét tette Csörszné Zelenák Katalin, a Falugondnokok Duna-Tisza-közi Egyesületének ügyvezetője is, aki a városunkban folyó tanyagondnoki szolgálat munkájáról számolt be a megjelenteknek. Elmondása szerint a Kiskunfélegyházán működő tanyagondnoki szolgálat munkatársai minden tekintetben maximális segítséget próbálnak nyújtani a külterületen nehéz helyzetben élőknek. Feladatuk nem merül ki annyiban, hogy bevásárolnak, vagy orvoshoz szállítják a tanyán magányosan élő rászorultakat, hanem napi szinten végigjárják a körzetükhöz tartozó külterületi házakat egy pár jó szót szólva az ott lakókhoz, akiknek egy kis beszélgetés is nagyon sokat jelent. A két új tanyagondnokról is pozitív tapasztalatai vannak az egyesület vezetőjének. Véleménye szerint Boda Jánosné és Pintér Jenő is erre a feladatra termett, hiszen mindketten közvetlen emberek lévén, könnyen teremtenek kapcsolatot, lelkiismerettel végzik munkájukat, mellyel igyekeznek a körzetükben minden felmerülő igényt kielégíteni.

Címkék: tanyagondnokok

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Szeptember 20. 16:34, csütörtök | Helyi

Nyilvános olvasópróba a Magyar Dráma Napja alkalmából

Nyilvános olvasópróbát tartanak 2018. szeptember 21-én, pénteken 17 órától a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 3. emeleti nagyteremben.

2018. Szeptember 20. 16:30, csütörtök | Helyi

Autómentes nap Kiskunfélegyházán

2018. szeptember 21-én, pénteken az Európai Mobilitási Hét keretében rendezi meg városunk az Autómentes Napot.

2018. Szeptember 20. 13:51, csütörtök | Helyi

Eredményesen versenyeztek a Turul Koppány Íjászai

2018. szeptember 8-án Kiskunfélegyházán rendezte meg a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sport Egyesület a Dél-Alföldi Régiós Történelmi Versenysorozat 6. fordulóját, ami egyben a döntő helyszíne is volt.

2018. Szeptember 20. 12:58, csütörtök | Helyi

Emlékhellyel tisztelegnek a szervdonorok előtt Kiskunfélegyházán

Szakmai fórummal egybekötve avatják fel a kiskunfélegyházi Alsótemető megújult ravatalozójánál szeptember 26-án, szerdán azt az emlékművet, amelyet szervdonorok tiszteletére állítottak.