Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Március 11. 19:28, vasárnap | Helyi
Forrás: tkiki.hu

Batthyány iskolás az országos döntőben

Batthyány iskolás az országos döntőben

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány 2018-ban 29. alkalommal rendezte meg a Zrínyi Ilona kétfordulós matematika versenyt.

A megyei forduló eredményhirdetése 2018. március 3-án volt Kecskeméten a Református Általános Iskolában. Az ünnepségen részt vettek a díjazott versenyzők, a tanáraik, a meghívott vendégek és a szülők.
Az ünnepélyes eredményhirdetésre minden évfolyamról a legeredményesebb tanulókat, és a dobogós helyezést elérők felkészítő tanárait hívták meg.
A 4. évfolyamon Oláh-Marcényi Péter, a Kiskunfélegyházi Batthyány Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 4.a osztályos tanulója megyei első helyezést ért el.
Felkészítői: Kósa Erika tanító, Péter osztályfőnöknője és Nagy Tibor a Kecskeméti Városi Matematika Szakkör 4.o. csoportjának egyik vezetője.
A díjakat a MATEGYE Alapítvány munkatársai, Kecskemét Város Képviselő-testületének tagjai, a verseny támogatói, iskolaigazgatók, valamint a feladatsorok összeállítói és lektorai adták át.
Oláh-Marcényi Péter Bács-Kiskun megye legjobbjaként képviselheti megyénket az országos döntőben, melyre 2018. március 28-30. között kerül sor Kecskeméten.

Forrás: mategye.hu, keol.hu
Fotó: Kósa Erika
Lejegyezte: Bense Zoltán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.