Városlista
2018. június 24, vasárnap - Iván

Hírek

2018. Június 01. 13:32, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Barátjaként tekint a gurulós bevásárlótáskájára is

Barátjaként tekint a gurulós bevásárlótáskájára is

Bogácsi Mihályné szül.: Hevér Erzsébet ma (június 1-jén) ünnepli 90. születésnapját.

Ez alkalomból látogatta meg otthonában városvezetésünk nevében Balla László alpolgármester és Szamosi Endre képviselő. Ajándékba a nagy csokor virág mellé miniszterelnökünk, Orbán Viktor által aláírt oklevelet nyújtották át a szépkorú Erzsike néninek.

Erzsike néni 1928. június 1-jén született elszegényedett, földművelő családba. Két fiú és négy lánytestvére volt. A polgári iskoláit követően varrónőnek tanult. 1950-ben találkozott szerelmével, Bogácsi Mihállyal, akihez később feleségül is ment. Boldog házasságukból megszületett 1951-ben Csaba, majd 1953-ban Attila fiuk. Erzsike néni a háztartás vezetése és a gyermekek nevelése mellett varrónőként dolgozott, férje pedig a kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Könyvtár vezetőjeként, majd később igazgatóhelyetteseként tevékenykedett. Gyermekeiket erkölcsileg példamutatóan nevelték, akik a pedagógus életpályát választották szakmai
életútjukként. Erzsike néni és férje is mindig arra törekedtek, hogy gyermekeik folyamatosan képezzék magukat, főiskolákon, egyetemeken, akik szerettek is tanulni mindig.

Sajnos Erzsike néni 2008-ban elveszítette férjét. Azóta egyedül él emeletesházi lakásában, de fiai felváltva rendszeresen elviszik otthonukba.

- Olyankor én vagyok a menyem kisinasa. Zöldséget hámozok, habarást készítek és segítek amiben tudok.

Ha otthon van, akkor is sokat serénykedik Erzsike néni. Főz, mosogat és takarítgatja, szépítgeti lakását és szívesen elmegy vásárolgatni is. Olyankor maga mögé csapja gurulós bevásárlótáskáját és elindul. Nevetve paskolta meg Attila fiának kezét és úgy mondta:

- Olyan jó barátom ez a gurulós bevásárlótáska! Nem kell cipekednem, csak húznom kell magam után. Így sokkal könnyebb minden.

Erzsike néninek hat unokája (négy leány és kettő fiú) van, akik közül hárman is a pedagógus pályát választották. A többiek pedig programozó matematikusként, közgazdászként, illetve a jogi pályán helyezkedtek el. Hat dédunokája (öt leány és egy kisfiú) közül négyen járnak általános iskolába, egy óvodás, a legkisebb pedig egy éves.

A dédnagymama 90. születésnapjára sok boldogságot és egészséget kívánnak fiai, Csaba és Attila unokái Csaba Tímea, Anett, Edit, Ildikó és Attila, valamint dédunokái Dorottya, Orsolya, Eszter, Emma, Emese, Csongor. Sokáig éltesse családja körében özv. Bogácsi Mihálynét, kívánva egészséget és örömet a 90. születésnapja alkalmából!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Június 24. 15:42, vasárnap | Helyi

Hajthatatlanok a magyarok, így könnyen rémálom lehet a nyaralásból

Érdemes külföldi tartózkodásunk, nyaralásunk idejére biztosítást kötni, mert annak hiányában esetenként akár milliós költségünk is keletkezhet.

2018. Június 24. 12:03, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Évközi 12. vasárnap - Keresztelő Szent János születésének főünnepe - 2018. június 24.

2018. Június 24. 10:00, vasárnap | Helyi

Pásztorkutyák versenyeznek Bugacon

Június 30-án a Futó-homok félmaraton futóversennyel egy időben, de térben elkülönülve lehet megtekinteni a Speciál CAC kutyakiállítást, a magyar pásztorkutyák országos és nemzetközi kiállítását.

2018. Június 24. 08:00, vasárnap | Helyi

Sajnáljuk? Hamarosan vége a tévé korszakának

Rémesen sok időt töltenek az emberek valamilyen képernyő előtt. És odamegy a pénz, amit néznek.