Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. November 06. 08:35, csütörtök | Belföld
Forrás: primadij.hu

Bács-Kiskun Megyei Príma Díj 2014.

Bács-Kiskun Megyei Príma Díj 2014.

Megyei Príma Díjjal tünteti ki 1995 óta minden évben a VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezete a kultúra és a tudomány jeles képviselőit.

Megyei Príma Díjjal tünteti ki 1995 óta minden évben a VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezete a kultúra és a tudomány jeles képviselőit. A kitüntetettekről a VOSZ megyei elnöksége dönt, a Közönségdíj nyertesét pedig internetes szavazás alapján választják ki. A tizenkét jelölt egyike a Kiskunfélegyházi Fúvószenekar.

A jelöltek listáját a beérkezett javaslatok alapján a VOSZ megyei elnöksége állította össze. Szavazni november 4. és november 18. között lehet a primadij.hu honlapon. A november 27-ei, kecskeméti díjátadón derül majd ki a három Príma Díjas neve, illetve hozzák nyilvánosságra a Közönségdíj nyertesének nevét is. Aki a 12 jelölt közül a legtöbb szavazatot kapja, közönségdíjasként 500 ezer forint értékű csekket vehet át a jubileumi gálaesten.


A Megyei Príma Díj közönségdíjának jelöltjei:

- ARS NOVA ÉNEKEGYÜTTES, Kecskemét

- Csombor Teréz színművész, Kecskemét

- Horváth Attila tanár, Tass

- Kiskunfélegyházi Fúvószenekar

- Madarasi Gyermek- és Ifjúsági Fúvószenekar

- Németh Ferenc festőművész, Izsák

- Ökrös Csaba, újságíró, lapszerkesztő, Kecskemét

- Dr. Pankotai Jósa Iván György, helytörténész, szakíró, Kecskemét

- Ripka Kálmán színművész, Kecskemét-Budapest

- Sütő Erika keramikus, Kecskemét

- Turóczi Anita cukrász, Kecskemét

- Zsolnay Gyöngyi válogatott kosárlabdázó, ifjúsági edző, Kecskemét-Pécs

Kiskunfélegyházi Fúvószenekar

A Kiskunfélegyházi Fúvószenekar tagjai Kiskunfélegyházán élnek és dolgoznak.
Az együttes 1987-ben, mint Ifjúsági Fúvószenekar alakult a Városi Zeneiskolában. A zenekar létszáma 50-55 fő, akik az iskola jelenlegi és volt növendékei. Amatőr zenészek, de közülük többen választották hívatásuknak a zenei pályát, így művészdiplomájuk megszerzése után aktív zenészek, illetve az iskola tanárai. Időközben az ifjúsági zenekar Koncert Fúvószenekarrá fejlődött, mára országos és nemzetközi hírű együttessé vált. Több nemzetközi verseny győztese, fesztivál díjasa, ezáltal sok nemzetközi kapcsolatot ápol. Legfőbb feladatuknak a magyar fúvószenekari kultúra ápolását, megismertetését és hazánk legmagasabb fokú zenei képviseletét tartják. Repertoárjuk széleskörű, a fúvószenekari irodalom valamennyi stílusát játsszák. Nagy gondot fordítanak a magyar és külföldi kortárs zeneszerzők műveinek bemutatására. Kiemelt szerepet vállalnak Kiskunfélegyháza és tágabb környezetük kulturális életében. Fellépnek társadalmi eseményeken, rendezvényeken, önálló hangversenyeket, bemutatókat szerveznek. Több alkalommal szerepeltek a Magyar Rádióban és Televízióban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár