Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. November 09. 11:32, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Az utak állapotáról, szemétszállításról, közvilágításról kérdeztek a 3. számú választókörzet lakói

Az utak állapotáról, szemétszállításról, közvilágításról kérdeztek a 3. számú választókörzet lakói

Gyenes Attila a 3. számú választókörzet önkormányzati képviselője november 7-én lakossági fórumot tartott a Dózsa Iskolában.

Mint azt a képviselőtől megtudtuk, nemcsak a fórumon, hanem az egyes társasházak és közösségek gyűlésein is rendszeresen részt vesz, így tisztában van a körzet lakóinak gondjaival és a városrész problémáival. Egy évben több fórum is megrendezésre kerül és ilyenkor az önkormányzattól is meghív illetékeseket a képviselő, hogy a körzet lakói személyesen is fel tudják kérdéseiket tenni az ügyben érintetteknek.

A hétfői fórumon Gyenes Attila önkormányzati képviselő és Csányi József polgármester beszámoltak azokról a beruházásokról, amelyek a közelmúltban valósultak meg a körzetben, ezt követően pedig a jövőbeni tervekről beszéltek.
A csapadékvíz elvezetésének ügyében már történtek előrelépések a körzetben, de Gyenes Attila képviselő szeretné elérni azt is, hogy a Horváth Zoltán utcában is kiépülhessen a teljes csatornahálózat, hogy ne okozzon gondot egy-egy nagyobb esőzés. Azt is megtudhattuk, hogy a lakóépületek energetikai felújítása folyik - az Otthon Melege programban – ehhez az önkormányzat továbbra is segítő kezet nyújt. Csakúgy, mint az önerős járdaépítésekhez.

Új parkolók kiépítése is szerepel a tervek között, melyek a Körpatika környékén és a Marosvásárhelyi utcában könnyítik meg az ezen a részen megállni kívánó autósok mindennapjait. A közvilágítás problémája ebben a körzetben is jelen van. A szakemberek tisztában vannak azzal, hogy az új LED-es izzók nem terítik olyan mértékben a fényt, mint a régebbi lámpatestek, ezért a probléma orvoslására újabb lámpatesteket fognak kihelyezni a körzetben is.

Mint azt Gyenes Attila képviselő elmondta, nagyon szereti a körzetét a szép parkos és óriási fákkal tarkított részei miatt, de sajnos ősszel, mikor elindul a lombhullás, ezek a gigászi fák igen sok problémát okoznak. A lehulló falevelek eltakarítása és rendszeres elszállítása minden évben gondokat okoz csakúgy, mint a hulladék kulturált elhelyezése és annak elvitele. A Kossuth ABC mögötti rész különösen érintett a hulladéksziget nem megfelelő állapota miatt. A csapadékvíz elvezetése szintén évről-évre felmerülő gond, különösen a Vasút utca környékén és a régi Juronovics telepen. Ezekben a kérdésekben is biztosította a körzet képviselője a lakosságot, hogy megoldást fognak találni a problémák orvoslására.

A biztonságos közlekedés érdekében a Halasi út – Dózsa György utca sarkán újabb felfestéseket fognak eszközölni és a beláthatatlan útkereszteződéseknél mielőbb elvégzik a gallyazást is – tudtuk meg a képviselőtől.

Többen kérték a fórumon a rendőri járőrözés gyakoriságának emelését a nagyobb közbiztonság érdekében. Gyenes Attila elmondta, hogy már a polgárőrök létszámát is duzzasztották épp azért, hogy ennek a kérésnek eleget tudjanak tenni, de természetesen a rendőrség felé is indítványozzák a kérést.
A képviselő végül biztosította a körzet lakosságát afelől, hogy igyekszik a személyes megkeresésre ugyanúgy, mint a levelekre, e-mailekre, Facebook-os észrevételekre, javaslatokra is mielőbb válaszolni, valamint az esetleges javaslatokat továbbítja az illetékes felé.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.