Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Május 10. 21:18, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Az óvodások bokrokat ültettek a Madarak és a Fák Napja alkalmából

Az óvodások bokrokat ültettek a Madarak és a Fák Napja alkalmából

A Százszorszép óvoda apróságai kihasználva a gyönyörű napsütéses délelőttöt a szülőkkel és az óvoda dolgozóival közösen bokrokat ültettek a Madarak és Fák Napja alkalmából május 10-én.

Az óvoda udvar kerítése mellé a gyerekek segítségével 35 db rózsalonc cserjét, 2 boglárka cserjét és 2 nyári orgonát ültettek, melyek amellett, hogy megnőve szélárnyékot adnak az udvaron játszó ovisoknak, még a madaraknak is búvóhelyet nyújtanak. Sőt, mikor virágba borulnak, szívet melengető látványt fognak nyújtani mindenkinek.

A Százszorszép Óvodába járó gyerekek nagyon szerencsések, hiszen az óvoda vezetősége igyekszik minél közelebb vinni a természetet az apróságokhoz. Például az udvaron kialakított „rovarhotelben” tanulmányozhatják a különböző bogarak, rovarok életét, és az óvoda udvar hársfáin korábban elhelyezett madárodúk is már mind benépesültek, sőt lassan már ki is repülnek a fiókák, hogy ők is csatlakozzanak a mindennapos csicsergéshez, fütyüléshez.

- Igazi madárbarát óvodává szeretnénk válni. Az elhelyezett új madárodúkba várjuk a fészkelő helyet kereső madárkákat, akik mind madárfüttyel, madárdallal hálálják meg a gondoskodó szeretetünket – nyilatkozta lapunknak Fricska Gyöngyi, a Napköziotthonos Óvoda intézményvezető helyettese.

(Képek: Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.