Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Március 15. 13:53, péntek | Helyi
Forrás: BAON

Az ország legjobb kőművesei között vannak a félegyházi diákok

Az ország legjobb kőművesei között vannak a félegyházi diákok

A szakmák olimpiájának is nevezett nemzetközi versenyen két félegyházi diák képviselte megyénket a kőműves tanulók megmérettetésében.

Mindketten a legjobb tíz között végeztek.
Két félegyházi diák, Dobák József és Harkai Tibor képviselte Bács-Kiskun megyét a közelmúltban Pécsen megrendezett WorldSkills Szakmai Világbajnokság Nemzeti középdöntőjében. Mindkét kőműves tanuló magas szintű szaktudásáról tett tanúbizonyságot – tájékoztatta a BAON internetes hírportált Vidéki Attila felkészítőtanár. Elmondta, a szakmák olimpiájának is nevezett nemzetközi verseny több mint hat évtizedes múltra tekint vissza. Célja a szakmájukban tehetséges és elhivatott fiatalok felkarolása, elismertetése nemzetközi szinten.

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskola idén először delegált kőműves tanulókat erre a versenyre. A középdöntő célja az volt, hogy kiválassza azt a fiatal kőműves szakembert, aki képviselheti Magyarországot a világbajnokságon, amelynek az oroszországi Kazany ad otthont és ahol augusztus 29. és szeptember 3. között 50 versenyszámban, 72 ország több mint 1000 fiatal szakembere méri össze tudását, hogy eldöntsék ki a legjobb ápoló, villanyszerelő, informatikus vagy éppen kőműves – részletezte Vidéki Attila.

A félegyházi felkészítő tanár azt is elárulta, hogy a középdöntőt háromnapos felkészítés előzte meg Pécsen, ahol gyakorlati feladatokon keresztül ismertették meg a fiatalokat a szigorú értékelési szempontrendszerrel. A verseny két napos volt, ez idő alatt két, nagyon összetett dísztégla-falazási feladatot kellett a tanulóknak elkészíteniük, mindösszesen kilenc óra alatt. A félegyházi diákok méltán megállták a helyüket az erős mezőnyben. Harkai Tibor hatodik, míg Dobák József a kilencedik helyezést szerezte meg országos szinten.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.