Hírek
2018. November 29. 10:26, csütörtök |
Helyi
Forrás: Adrienn
Az ízek lélektana és az ételfrász
E címmel tartott dedikálással egybekötött előadást november 28-án dr. habil. Forgács Attila az Elte és a Corvinus Egyetem tanára a Móra Ferenc Művelődési Központ dísztermében.
A nemrégiben alakult kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda programsorozatának első vendége Forgács Attila gasztropszichológus volt. Az előadás nyitányaként Tóth Erzsébet Katalin szociológus, diplomás ápolónő, egészségügyi szakmenedzser, az EFI iroda vezetője köszöntötte a megjelenteket és mutatta be az iroda működését és az est vendégét.
- Irodánk 2018. szeptember 1-jén kezdte meg működését. Célunk a lakosság egészségkultúrájának fejlesztése, a meghosszabbodó várható élettartam minőségi javítása, a mentális és fizikai egészség értékének emelése a lakosság körében. Az indulás óta (szűk 3 hónapban) eltelt számos városi és intézményi szintű rendezvényen vettek részt. Ennek köszönhetően egyre többen megismerhették a Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda feladatát, céljait és munkatársait. Ritka pillanat az egy ember szakmai pályafutásában, hogy egy előzményekkel nem rendelkező új, innovatív, hiánypótló feladatokat ellátó intézmény munkatársa lehet. Nekünk ez megadatik. Feladatunk részben könnyű, hiszen nagy érdeklődéssel fordultak irodánkhoz. Ugyanakkor számos kihívást is tartogat számunkra az előttünk álló időszak, mivel úttörőként vágtunk bele ebbe a kezdeményezésbe.
Előadássorozatunk első vendége dr. Forgács Attila gasztropszichológus, akit mindig is széles látóköre, nyitottsága, az új iránti kíváncsiság és a mindeddig megválaszolatlan kérdések inspirálták az aktuális kutatási téma kiválasztásában. Olyan mára - legalábbis szakmai körökben - elterjedt fogalmak, gyakorlatok meghonosításában vett részt neves munkatársaival, mint az apás szülés, rumingin, hospice mozgalmak, tanatológia és pszichoonkológia. Képzeljük csak el milyen inspiratív asztaltársaság lehetett az, amelynek tagjai: Polcz Alaine, dr. Koch Mária, Bagdi Emőke vagy Lampé László voltak. dr. Forgács Attila 2006-ban a Budapesti Corvinus Egyetem leginnovatívabb oktatója, 2013-ban az Év Oktatója címet nyerte el – mutatta be az előadót pár szóban Tóth Erzsébet Katalin.
Az est folyamán dr. Forgács Attila elmondta, hogy tulajdonképpen mit takar a gasztropszichológia fogalma, de a sok érdekesség mellett beszélt az étkezési szokásaink mozgatórugóiról is. Így például arról, hogy mikor eszünk, mennyit eszünk, mit eszünk, milyen ízeket keresünk egy-egy étel elfogyasztásakor és miért pont arra az ízre vágyunk.
Kapcsolódó galéria
Ezek érdekelhetnek még
2025. December 12. 15:34, péntek | Helyi
Vasárnap tartják az idei év utolsó állat- és kirakodóvásárát Félegyházán
Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. Piac- és Vásárüzemeltetési részlege tájékoztatja a vásárlókat és az árusokat, hogy a Kiskunfélegyházi Országos Állat és Kirakodó vásár időpontja: 2025. december 14. (vasárnap).
2025. December 12. 10:38, péntek | Helyi
Két generáció, egy szenvedély: A Mihalik-bajnokcsalád
Ismerjük meg Mihalik Mirát, a még csak tizenhét éves autóversenyzőt.
2025. December 11. 15:35, csütörtök | Helyi
Rokon népek zenéje városunkban – Üzbegisztáni és karakalpak népzenészek vendégjátéka
2025. December 11. 12:16, csütörtök | Helyi
Két autó karambolozott Kunszállásnál
Lezárták az 5401-es út érintett szakaszát a baleset miatt.












