Hírek
2018. November 29. 10:26, csütörtök |
Helyi
Forrás: Adrienn
Az ízek lélektana és az ételfrász
E címmel tartott dedikálással egybekötött előadást november 28-án dr. habil. Forgács Attila az Elte és a Corvinus Egyetem tanára a Móra Ferenc Művelődési Központ dísztermében.
A nemrégiben alakult kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda programsorozatának első vendége Forgács Attila gasztropszichológus volt. Az előadás nyitányaként Tóth Erzsébet Katalin szociológus, diplomás ápolónő, egészségügyi szakmenedzser, az EFI iroda vezetője köszöntötte a megjelenteket és mutatta be az iroda működését és az est vendégét.
- Irodánk 2018. szeptember 1-jén kezdte meg működését. Célunk a lakosság egészségkultúrájának fejlesztése, a meghosszabbodó várható élettartam minőségi javítása, a mentális és fizikai egészség értékének emelése a lakosság körében. Az indulás óta (szűk 3 hónapban) eltelt számos városi és intézményi szintű rendezvényen vettek részt. Ennek köszönhetően egyre többen megismerhették a Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda feladatát, céljait és munkatársait. Ritka pillanat az egy ember szakmai pályafutásában, hogy egy előzményekkel nem rendelkező új, innovatív, hiánypótló feladatokat ellátó intézmény munkatársa lehet. Nekünk ez megadatik. Feladatunk részben könnyű, hiszen nagy érdeklődéssel fordultak irodánkhoz. Ugyanakkor számos kihívást is tartogat számunkra az előttünk álló időszak, mivel úttörőként vágtunk bele ebbe a kezdeményezésbe.
Előadássorozatunk első vendége dr. Forgács Attila gasztropszichológus, akit mindig is széles látóköre, nyitottsága, az új iránti kíváncsiság és a mindeddig megválaszolatlan kérdések inspirálták az aktuális kutatási téma kiválasztásában. Olyan mára - legalábbis szakmai körökben - elterjedt fogalmak, gyakorlatok meghonosításában vett részt neves munkatársaival, mint az apás szülés, rumingin, hospice mozgalmak, tanatológia és pszichoonkológia. Képzeljük csak el milyen inspiratív asztaltársaság lehetett az, amelynek tagjai: Polcz Alaine, dr. Koch Mária, Bagdi Emőke vagy Lampé László voltak. dr. Forgács Attila 2006-ban a Budapesti Corvinus Egyetem leginnovatívabb oktatója, 2013-ban az Év Oktatója címet nyerte el – mutatta be az előadót pár szóban Tóth Erzsébet Katalin.
Az est folyamán dr. Forgács Attila elmondta, hogy tulajdonképpen mit takar a gasztropszichológia fogalma, de a sok érdekesség mellett beszélt az étkezési szokásaink mozgatórugóiról is. Így például arról, hogy mikor eszünk, mennyit eszünk, mit eszünk, milyen ízeket keresünk egy-egy étel elfogyasztásakor és miért pont arra az ízre vágyunk.
Kapcsolódó galéria
Ezek érdekelhetnek még
2024. Március 29. 10:09, péntek | Helyi
Nagypéntek – Jézus Krisztus kereszthalálának napja
Nagypéntek az egyházi év legcsendesebb napja: Jézus elítélésének, megkínzásának, halálának és temetésének napja.
2024. Március 28. 20:41, csütörtök | Helyi
Április 2-től 4-ig szünetel a vonatforgalom Kiskunfélegyháza és Szeged között
Április 2-től 4-ig pályakarbantartási és építési munkálatok miatt Kiskunfélegyháza és Szeged, valamint Szeged és Röszke között szünetel a vonatforgalom.
2024. Március 28. 20:06, csütörtök | Helyi
Óvodai beiratkozások Kiskunfélegyházán
Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda tagintézményeibe a 2024/2025. nevelési évre az alábbi időpontokban lehet beíratni gyermekeiket:
2024. Március 28. 20:00, csütörtök | Helyi
Anyakönyvi hírek
Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.