Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Október 02. 07:19, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Az Időseket is köszöntötték a művelődési központban a Zene Világnapján

Az Időseket is köszöntötték a művelődési központban a Zene Világnapján

Az Idősek és Zene Világnapjának méltó megünneplésére invitálták a szépkorúakat szeptember 29-én a Móra Ferenc Művelődési Központ dísztermébe.

A népes számban megjelent közönséget Kovács-Csonka Szilvia intézményvezető üdvözölte, a város vezetésének nevében pedig Balla László mondott köszöntő beszédet.

A szívhez szóló szavakat követően pedig a színpadon humoros és dalos-zenés előadással lepte meg R. Kárpáti Péter és két tehetséges fiatal dalos pár a meghívottakat. A délután folyamán olyan közismert dalok csendültek fel, melyeket együtt tudtak énekelni az idősek is az előadókkal, így még élvezetesebb volt számukra az ünnepség.

A zene és az idősek ünnepe nem véletlen fonódik össze, hiszen dalban mondjuk el örömünket és bánatunkat is. S a legszebb, legmeghittebb pillanatok akkor adódnak életünkben, mikor dalban mondunk köszönetet mindazoknak, akiket szeretünk és megbecsülünk. Az óriási tapasztalattal rendelkező idősekre fel kell, hogy nézzünk, hiszen ők azok, akik nemcsak minket, hanem a mi utódainkat is nevelik, átadják nekik tudásukat, bölcsességüket és segítenek a hagyományok megőrzésében is. A művelődési központban tartott zenés-dalos ünnepség pedig méltóképpen tükrözte ezt a szeretetet és megbecsülést, melyre nem csak ezen az egy napon kellene odafigyelni.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.