Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. December 22. 13:54, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Az idősek közösen ünnepelték meg a Karácsonyt Selymesben

Az idősek közösen ünnepelték meg a Karácsonyt Selymesben

Már több éve annak, hogy először megszervezték az idősek karácsonyát mindkét gazdakörben. Idén december 20-21-én ültek össze, hogy eltöltsenek együtt egy kellemes délutánt.

Ván Jenő a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy a gazdakörökben működő három civil szervezetnek köszönhetően nagyon sok programot szerveznek az év folyamán, de ezeken elsősorban a fiatalok és a középkorúak jelennek meg. A 70 év feletti korosztályt sajnos nagyon nehéz kimozdítani otthonukból. A már több mint tíz éves múltra visszatekintő karácsonyi ünnepség azonban az az alkalom, amikor az idősebb korosztály is képviselteti magát. Azt is elárulta a képviselő, hogy a rendezvényt megelőzően személyesen keresik fel és adják át a meghívót a 70 éven felüli gazdaköri lakóknak. Majd azt is hozzátette, hogy a vacsorával és műsorral egybekötött rendezvény nemcsak az időseknek ünnep, hanem azoknak is akik szervezik és természetesen a fellépőknek is.

Idén december 20-án a selymesi és galambosi gazdakör lakóinak, majd december 21-én a haleszi gazdakör időseinek rendezték meg a karácsonyi ünnepséget, melyet mindkét helyen a közösségi házban tartottak. A finom vacsora előtt Gyula atya osztotta meg gondolatait a megjelentekkel, őt pedig sorra követték a helyi előadók, akik énekkel, bűvészkedéssel, citerazenével szórakoztatták a közönségüket.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA