Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. November 02. 16:32, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Az érintetlen természet csodája

Az érintetlen természet csodája

Az Oroszország déli szegletében, a mongol és kazak határ mentén húzódó Altáj-hegységről tartott előadást október 27-én a városi könyvtárban dr. Szilassi Péter az SZTE docense a Földrajzi Szabadegyetem előadásán.

A megjelenteket Bense Zoltán földrajztanár, hegymászó köszöntötte pár szóban bemutatva az előadót.

A lovas nomádok őshazájának tartott tájegység bemutatásának felvezetéséhez méltó zenei aláfestést Zsirmik István népzenész teremtett különleges hangszereivel, mely megidézte a vadlovak patakopogását, prüszkölését, valamint az őslakosság misztikával átitatott muzsikáját.

Belső-Ázsia egyik legjelentősebb hegysége, az Altaj természeti és kulturális emlékei, köztük az ősi szkíta és hun sziklarajzai miatt idén felkerült az UNESCO Világörökségi listájára. Ezzel a nemzetközi szervezet elismerte, hogy őseink ősi műveltsége az emberiség fontos, megőrzendő hagyatékának számít. Az előadó ezt az ősi, civilizációmentes világot mutatta be személyes élményei alapján gazdag képi anyaggal. Izgalmas úti beszámolóját épp ezek a személyes tapasztalatok és könnyed stílusban előadott sokoldalú és mindenre kiterjedő információ megosztása tette egyedivé és szórakoztatóvá.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok