Városlista
2018. december 16, vasárnap - Etelka

Hírek

2018. Június 07. 15:39, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Az első óvodások már teljesítették az úszásoktatás 1. szintjét

Az első óvodások már teljesítették az úszásoktatás 1. szintjét

Február 21-én a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub úszó szakosztályának szervezésében indult el az óvodások úszás oktatása a Félegyházi Termál és Parkfürdőben.

Az önkormányzat által is támogatott vállalkozásnak köszönhetően ma (június 7-én) tíz óvodás vehette át Bács Ferenc és Szabó László oktatóktól a vízhez szoktatási tanfolyam elvégzését, valamint az oktatási rendszer 1. szintjének teljesítését elismerő oklevelet és egy ajándékutalványt.

Az oktatók pedig reménykednek abban, hogy minden kis tanítványuk az egyes úszásnemek alap mozdulatainak elsajátítása után kedvet kapnak arra is, hogy folytassák tanulmányaikat és sikeresen elvégezzék az úszás oktatás következő szintjeit is.

Végre megvalósult egy olyan kezdeményezés, amely a félegyházi úszó- és vízilabda egyesület utánpótlásneveléséhez is hozzájárulhat. A legfontosabb azonban az, hogy már az egészen pici gyermekeket is megbarátkoztatják a vízzel és lehetőség nyílik arra, hogy megtanuljanak úszni. Az önkormányzat pedig klub munkáját úgy tudta segíteni, hogy az uszodában rendszeres időpontot biztosított az oktatásra és lehetőségeihez mérten hozzájárult a költségekhez is - nyilatkozta lapunknak a jeles eseményen Balla László alpolgármester.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 15. 16:31, szombat | Helyi

Kamion sodródott az árokba Kiskunfélegyházánál

Egy kamion sodródott az útszéli árokba a havas úton Kiskunfélegyháza elkerülő szakaszán.

2018. December 15. 16:27, szombat | Helyi

Csaló webáruházak – Ellenőrizze, honnan rendel!

Egyre inkább felváltja a bolti vásárlást az online, és a karácsonyi időszakban még többen webáruházakból szerzik be az ajándékokat, így szeretnék megúszni a bolti tülekedést.

2018. December 15. 16:02, szombat | Helyi

Koncertet adott Kiskunfélegyházán a Ghymes együttes (- videoval)

A Kossuth-díjas Ghymes együttes a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános iskola és AMI Kicsinyek Kamarakórusának közreműködésével koncertet adott a Szent István Templomban december 13-án.

2018. December 15. 09:32, szombat | Helyi

Körbeért a kecskeméti elkerülő

A Duna Aszfalt munkálataival befejeződtek a megyeszékhely északi oldalán az M5-öshöz csatlakozó 445-ös út munkálatai.