Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Június 07. 15:39, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Az első óvodások már teljesítették az úszásoktatás 1. szintjét

Az első óvodások már teljesítették az úszásoktatás 1. szintjét

Február 21-én a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub úszó szakosztályának szervezésében indult el az óvodások úszás oktatása a Félegyházi Termál és Parkfürdőben.

Az önkormányzat által is támogatott vállalkozásnak köszönhetően ma (június 7-én) tíz óvodás vehette át Bács Ferenc és Szabó László oktatóktól a vízhez szoktatási tanfolyam elvégzését, valamint az oktatási rendszer 1. szintjének teljesítését elismerő oklevelet és egy ajándékutalványt.

Az oktatók pedig reménykednek abban, hogy minden kis tanítványuk az egyes úszásnemek alap mozdulatainak elsajátítása után kedvet kapnak arra is, hogy folytassák tanulmányaikat és sikeresen elvégezzék az úszás oktatás következő szintjeit is.

Végre megvalósult egy olyan kezdeményezés, amely a félegyházi úszó- és vízilabda egyesület utánpótlásneveléséhez is hozzájárulhat. A legfontosabb azonban az, hogy már az egészen pici gyermekeket is megbarátkoztatják a vízzel és lehetőség nyílik arra, hogy megtanuljanak úszni. Az önkormányzat pedig klub munkáját úgy tudta segíteni, hogy az uszodában rendszeres időpontot biztosított az oktatásra és lehetőségeihez mérten hozzájárult a költségekhez is - nyilatkozta lapunknak a jeles eseményen Balla László alpolgármester.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.