Városlista
2018. december 12, szerda - Gabriella

Hírek

2017. December 04. 07:59, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Az apostoli kereszt a belső értékekre hívja fel a figyelmet

Az apostoli kereszt a belső értékekre hívja fel a figyelmet

Mint minden évben, idén is felállította a Jobbik Magyarországért Mozgalom Kiskunfélegyházi Szervezete a kettős keresztet a Petőfi téren.

December 3-án – advent első vasárnapján - jótékonysági ruha- és ételosztással egybekötött keresztállító ünnepségen Hajagos Gyula plébános az alábbiakat mondta:

„Mindannyian az előttünk felállított keresztre függesztjük tekintetünket. Láthatjuk, hogy a keresztnek van egy függőleges szára, mely képzeletbeli kapcsolatot hoz létre az ég és a föld között. A karácsony arról szól, hogy az ég akarta ezt a kapcsolatot. Isten fia Jézus Krisztus eljött az égből a földre, megtestesült, emberré lett. De vajon a föld akarja-e, akarta-e ezt a kapcsolatot? Krisztus születését követően 2017 év után vajon Kiskunfélegyháza népe, illetve a magyarság akarja-e ezt a kapcsolatot az éggel? A kereszt függőleges szára önkéntelenül is felvezeti tekintetünket az égre. Amikor elmegyünk ezen a téren, el kell gondolkodnunk azon, hogy akarunk-e fentebb nézni, vagy megelégszünk azzal, ami a szemünk előtt van.”

A plébános szavait követően Rónaszéki Gábor atya imádkozott, majd közösen megáldották a téren felállított keresztet.

Kollár László, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Kiskunfélegyházi Szervezetének elnöke így fogalmazta meg az adventi készülődés jelentőségét:
„Ez az időszak az, mikor az éves tevékenységünk számvetése mellett természettől rendelt belső igényünk szerint fordulunk szeretteinkhez, egymásra egy kicsit többet figyelünk, keressük egymás társaságát. Az elszakadt, idegenbe kényszerült családtagok azon dolgoznak, hogy megoldják a hétköznapok okozta elkötelezettségek csomóját, ki tudjanak szakadni a pénzkeresés taposómalmából és visszatérjenek a családhoz, a gyökerekhez. Nekünk keresztállítónknak mindezen igény kiegészül a hazaszeretettel, a hagyományok iránti tiszteletünkkel. Megalakulásunk óta fontosnak tartottuk, hogy felhívjuk a figyelmet az ünnep eredeti, tiszta értelmére, hogy lerázzuk a rárakódott üzleti, pénzszagú, Black Friday-es hangulatot.”

Végül e szavakkal zárta gondolatait a jobbikos vezető: „Mai rendezvényünkkel is az összefogás erejét kívánjuk bemutatni. Azt, hogy összefogással elérhetjük, hogy senkinek ne kelljen szükséget szenvedni, mindenki találjon segítő kezekre, szeretetteljes közösségre.”

Az ünnepi eseményen Sövény Tibor előadóművész, Kiss Ákos Jenő és Héjja Bella énekesek, valamint Varga Mihály népművész közreműködött.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 12. 17:22, szerda | Helyi

Együtt ünnepeltek a legifjabb félegyházi gyermekek és a nagycsaládosok

A nagycsaládosokat és a 2018-as év újszülöttjeit köszöntötte ma (december 12-én) a Móra Ferenc Művelődési Központban városvezetésünk nevében Balla László alpolgármester.

2018. December 12. 12:23, szerda | Helyi

Véletlenek furcsa összjátéka vitt tévútra egy gyilkossági nyomozást

Saját otthonában, egy csongrádi házban öt évig rejtegetett egy holttestet a gyilkos.

2018. December 12. 11:59, szerda | Helyi

Ingyenes wifi lesz Bács-Kiskun megye tíz településén

A megye tíz településén – Bugac, Soltvadkert, Bátya, Kelebia, Ladánybene, Gátér, Nyárlőrinc, Dunapataj, Kalocsa, Kerekegyháza – létesülhet ingyenes wifi-hozzáférési pont uniós támogatással.

2018. December 12. 11:44, szerda | Helyi

Adventi hangversenyt tartott a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola

A Petőfi Sándor Városi Könyvtárban december 11-én a hagyományokhoz hűen a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai Adventi Hangversenyt rendeztek.