Városlista
2018. március 17, szombat - Gertrúd

Hírek

2017. December 04. 07:59, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Az apostoli kereszt a belső értékekre hívja fel a figyelmet

Az apostoli kereszt a belső értékekre hívja fel a figyelmet

Mint minden évben, idén is felállította a Jobbik Magyarországért Mozgalom Kiskunfélegyházi Szervezete a kettős keresztet a Petőfi téren.

December 3-án – advent első vasárnapján - jótékonysági ruha- és ételosztással egybekötött keresztállító ünnepségen Hajagos Gyula plébános az alábbiakat mondta:

„Mindannyian az előttünk felállított keresztre függesztjük tekintetünket. Láthatjuk, hogy a keresztnek van egy függőleges szára, mely képzeletbeli kapcsolatot hoz létre az ég és a föld között. A karácsony arról szól, hogy az ég akarta ezt a kapcsolatot. Isten fia Jézus Krisztus eljött az égből a földre, megtestesült, emberré lett. De vajon a föld akarja-e, akarta-e ezt a kapcsolatot? Krisztus születését követően 2017 év után vajon Kiskunfélegyháza népe, illetve a magyarság akarja-e ezt a kapcsolatot az éggel? A kereszt függőleges szára önkéntelenül is felvezeti tekintetünket az égre. Amikor elmegyünk ezen a téren, el kell gondolkodnunk azon, hogy akarunk-e fentebb nézni, vagy megelégszünk azzal, ami a szemünk előtt van.”

A plébános szavait követően Rónaszéki Gábor atya imádkozott, majd közösen megáldották a téren felállított keresztet.

Kollár László, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Kiskunfélegyházi Szervezetének elnöke így fogalmazta meg az adventi készülődés jelentőségét:
„Ez az időszak az, mikor az éves tevékenységünk számvetése mellett természettől rendelt belső igényünk szerint fordulunk szeretteinkhez, egymásra egy kicsit többet figyelünk, keressük egymás társaságát. Az elszakadt, idegenbe kényszerült családtagok azon dolgoznak, hogy megoldják a hétköznapok okozta elkötelezettségek csomóját, ki tudjanak szakadni a pénzkeresés taposómalmából és visszatérjenek a családhoz, a gyökerekhez. Nekünk keresztállítónknak mindezen igény kiegészül a hazaszeretettel, a hagyományok iránti tiszteletünkkel. Megalakulásunk óta fontosnak tartottuk, hogy felhívjuk a figyelmet az ünnep eredeti, tiszta értelmére, hogy lerázzuk a rárakódott üzleti, pénzszagú, Black Friday-es hangulatot.”

Végül e szavakkal zárta gondolatait a jobbikos vezető: „Mai rendezvényünkkel is az összefogás erejét kívánjuk bemutatni. Azt, hogy összefogással elérhetjük, hogy senkinek ne kelljen szükséget szenvedni, mindenki találjon segítő kezekre, szeretetteljes közösségre.”

Az ünnepi eseményen Sövény Tibor előadóművész, Kiss Ákos Jenő és Héjja Bella énekesek, valamint Varga Mihály népművész közreműködött.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Március 17. 18:59, szombat | Helyi

Március 15-én köszöntötték a sajtó munkatársait is

Március 15. az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc ünnepe mellett a magyar sajtó napja is.

2018. Március 17. 18:55, szombat | Helyi

A hófúvás miatt többfelé harmadfokú figyelmeztetést adtak ki

Több megyében harmadfokúra emelték a várható hófúvás miatt kiadott figyelmeztetést, emellett országszerte továbbra is első- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben az eső, ónos eső, havazás, illetve hófúvás miatt.

2018. Március 16. 08:44, péntek | Helyi

Petőfi és barátai olyan örökséget hagytak ránk, melyet minden magyar a szívében hordoz

Március 15-én a Petőfi szoborhoz a borongós idő ellenére is nagyon sokan ellátogattak, hogy részt vegyenek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére tartott ünnepségen.

2018. Március 15. 16:41, csütörtök | Helyi

Bem tábornok mellszobránál tisztelegtek Nemzeti Ünnepünkön

Mint minden évben, idén is megemlékeztek Bem József tábornokról, akit Kossuth 1848. november 29-én - egyik legjobb döntésével - az erdélyi hadsereg főparancsnokává nevezett ki.