Városlista
2018. szeptember 22, szombat - Móric

Hírek

2017. December 04. 07:59, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Az apostoli kereszt a belső értékekre hívja fel a figyelmet

Az apostoli kereszt a belső értékekre hívja fel a figyelmet

Mint minden évben, idén is felállította a Jobbik Magyarországért Mozgalom Kiskunfélegyházi Szervezete a kettős keresztet a Petőfi téren.

December 3-án – advent első vasárnapján - jótékonysági ruha- és ételosztással egybekötött keresztállító ünnepségen Hajagos Gyula plébános az alábbiakat mondta:

„Mindannyian az előttünk felállított keresztre függesztjük tekintetünket. Láthatjuk, hogy a keresztnek van egy függőleges szára, mely képzeletbeli kapcsolatot hoz létre az ég és a föld között. A karácsony arról szól, hogy az ég akarta ezt a kapcsolatot. Isten fia Jézus Krisztus eljött az égből a földre, megtestesült, emberré lett. De vajon a föld akarja-e, akarta-e ezt a kapcsolatot? Krisztus születését követően 2017 év után vajon Kiskunfélegyháza népe, illetve a magyarság akarja-e ezt a kapcsolatot az éggel? A kereszt függőleges szára önkéntelenül is felvezeti tekintetünket az égre. Amikor elmegyünk ezen a téren, el kell gondolkodnunk azon, hogy akarunk-e fentebb nézni, vagy megelégszünk azzal, ami a szemünk előtt van.”

A plébános szavait követően Rónaszéki Gábor atya imádkozott, majd közösen megáldották a téren felállított keresztet.

Kollár László, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Kiskunfélegyházi Szervezetének elnöke így fogalmazta meg az adventi készülődés jelentőségét:
„Ez az időszak az, mikor az éves tevékenységünk számvetése mellett természettől rendelt belső igényünk szerint fordulunk szeretteinkhez, egymásra egy kicsit többet figyelünk, keressük egymás társaságát. Az elszakadt, idegenbe kényszerült családtagok azon dolgoznak, hogy megoldják a hétköznapok okozta elkötelezettségek csomóját, ki tudjanak szakadni a pénzkeresés taposómalmából és visszatérjenek a családhoz, a gyökerekhez. Nekünk keresztállítónknak mindezen igény kiegészül a hazaszeretettel, a hagyományok iránti tiszteletünkkel. Megalakulásunk óta fontosnak tartottuk, hogy felhívjuk a figyelmet az ünnep eredeti, tiszta értelmére, hogy lerázzuk a rárakódott üzleti, pénzszagú, Black Friday-es hangulatot.”

Végül e szavakkal zárta gondolatait a jobbikos vezető: „Mai rendezvényünkkel is az összefogás erejét kívánjuk bemutatni. Azt, hogy összefogással elérhetjük, hogy senkinek ne kelljen szükséget szenvedni, mindenki találjon segítő kezekre, szeretetteljes közösségre.”

Az ünnepi eseményen Sövény Tibor előadóművész, Kiss Ákos Jenő és Héjja Bella énekesek, valamint Varga Mihály népművész közreműködött.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Szeptember 22. 19:11, szombat | Helyi

Milyen kutyája van? Erről árulkodik

Amilyen a kutya, olyan a gazdája is? Milyen tulajdonságokat árul el rólunk kedvenc kutyafajtánk?

2018. Szeptember 22. 18:17, szombat | Helyi

Vasárnap hajnali négykor betoppan az ősz

Szeptember 23-án hajnali 3 óra 54 perckor csillagászati értelemben is megkezdődik az ősz.

2018. Szeptember 22. 16:16, szombat | Helyi

Csalás a magyar lottósorsoláson? Egymást érik az elméletek

Nemsokára kezdetét veszi az Ötöslottó sorsolás, melyen ezen a héten 1,88 milliárd forintot nyer az a szerencsés, aki mind az öt kihúzott számot eltalálja.

2018. Szeptember 22. 15:12, szombat | Helyi

Színes programokkal várták a fiatalokat az Autómentes Napon

Kiskunfélegyháza is csatlakozott az Európai Mobilitási Hét programsorozatához, melynek legfőbb célja, hogy felhívja a városlakók figyelmét a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra.