Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Szeptember 01. 09:29, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Az álom valóra vált: hétfőtől várja az apróságokat a Móra utcai óvoda

Az álom valóra vált: hétfőtől várja az apróságokat a Móra utcai óvoda

A Móra Ferenc utcában épült korszerű és szemet gyönyörködtető óvoda látványa minden várakozást felülmúlt. Méltán telt meg az épület előtti útszakasz érdeklődőkkel az augusztus 31-ei átadási ünnepségen.

A megjelenteknek verses-zenés műsorral kedveskedtek az új intézmény használói, az óvodások, valamint az Alapfokú Művészeti Iskola növendékei.

Több, mint 30 évvel ezelőtt épült Kiskunfélegyházán óvoda a Darvas téren. Elmondhatjuk, hogy ezúttal az ország egyik legszebb és legkorszerűbb óvodája épült meg Kiskunfélegyházán a Móra Ferenc utcában a mintegy 1000 m2-es telken Boros Pál Ybl-díjas tervező munkájának köszönhetően.

Az óvoda épületében található 4 csoportszoba 100 gyermek óvodai elhelyezését szolgálja. 2-2 csoportszobához öltöző és mosdó-WC helyiség tartozik, van szertár, egyéni fejlesztő, logopédiai foglalkoztató és többcélú, tornaszobaként is használható nagyterem. Az irodák mellett tea- és melegítőkonyha, a beteg gyermekek számára elkülönítő helyiség, a felnőtteknek szociális helyiség, továbbá akadálymentes mosdó-WC is rendelkezésre áll. Az épület működtetését gépészeti terek, általános raktár és karbantartó helyiség szolgálja. Az apróságokat csoportszobánként terasz és játszóudvar várja korosztályuknak megfelelő játékokkal és fejlesztőeszközökkel. Az óriási, árnyékolható üvegfelületeken túl pedig a kert a természetből becsempészett zöldfelülettel és a kerítésre festett mesefigurákkal, nemcsak a gyerekeknek, de még a felnőtteknek is szívet melengető látvány.

Ezzel az óvodával egy olyan létesítménnyel lett gazdagabb a város, mely csökkenti az eddigi intézményeink túlzsúfoltságát, segíti a kisgyermekes szülők munkába visszatérését, így növeli a terület népesség megtartó képességét is – mondta Csányi József polgármester az átadási ünnepségen.

A polgármester köszöntő gondolatait követően Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke, valamint Balla László alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője szólt a megjelentekhez.

Az ünnepélyes szalag átvágást megelőzően pedig Rónaszéki Gábor, a Sarlós Boldogasszony Templom plébánosa áldotta meg és szentelte fel városunk legújabb létesítményét.

„Milyen szép és lényeglátó a magyar megnevezése az intézménynek: óvoda. Hiszen a szülők a legnagyobb kincseiket hozzák ide: a gyermekeiket. Méltán várják, hogy ezeket az apróságokat ebben az intézményben óvják. Ezt pedig kétféleképpen lehet: távol kell tartani a rosszat és megtanítani a jót. Ha ez sikerül, akkor a kincs nemcsak megmarad, hanem gyarapszik, növekszik, még nagyobb kinccsé válik. Őszintén kívánjuk, hogy ehhez mindenki a tudása a legjavát és a Jóisten a segítségét adja!” – foglalta össze imájában Rónaszéki Gábor a Móra Ferenc utcában megépült óvoda jelentőségét városunk életében.
A nemzeti színű szalag átvágását követően Csernus Krisztina intézményvezető invitálta az ünnepségen megjelenő érdeklődőket az óvoda megtekintésére, valamint a leendő ovisokat és szüleiket az első szülői értekezletre.

Címkék: óvoda, Móra utca

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.