Városlista
2018. december 9, vasárnap - Natália

Hírek

2016. Április 21. 16:28, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Átvették díjaikat húsipari termékgyártó szakma kiváló tanulói

Átvették díjaikat húsipari termékgyártó szakma kiváló tanulói

Ma (április 21-én) hirdették ki a Húsipari Termékgyártó Országos Szakma Kiváló tanulója verseny eredményeit a Mezőgazdasági Szakképző Intézmény tornacsarnokában.

A rendezvény nyitányaként Rózsa Pál a mezőgazdasági szakképző intézmény igazgatója ünnepélyes szavaival megköszönte a verseny résztvevőinek és a felkészítő tanároknak az áldozatos munkát. Ezt követően Kása Tibor a versenybizottság elnöke értékelte a versenyt.

A diákok az írásbeli feladatokon 73%-osan, a szóbelin 64%-osan, a gyakorlatban pedig 94%-osan teljesítették. A versenybizottság elnöke beszámolójában átfogóan értékelte a versenyzők teljesítményét, felhívta a figyelmet az általános hibákra és további jó tanácsokkal is ellátta a diákokat. Mindhárom részfeladat során voltak tipikus hibák, de ezek mind-mind olyanok, amelyek gyakorlással és alaposabb tanulással kijavíthatók és tökéletesíthetők. Az elnök úr azonban örömmel konstatálta, hogy a higiéniára, a tisztaságra és a balesetmentességre egyöntetűen minden tanuló nagyon figyelt, a legkevesebb hiba ezen a területen volt kimutatható.

Az értékelő de egyben bátorító szavak után a rendezvény legizgalmasabb része következett, az eredményhirdetés, melyen a húsipari szakma szaktekintélyei, a NAK országos és megyei vezetésének képviselői, az FM agrárszakképzési főosztályának képviselője, városunk vezetése nevében Balla László alpolgármester és a versenyt rendező intézmény igazgatója Rózsa Pál nyújtotta át a jól megérdemelt díjakat.

Minden tanuló emléklapot kapott, amelyet Balla László alpolgármester és Rózsa Pál Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola igazgatója adott át.

Húsipari Termékgyártó Szakma Kiváló Tanulói:
1. helyezett: Zsemberi Mihály (Szeged)
2. helyezett: Incze Gedeon (Debrecen)
3. helyezett: Ivánkó Márk Mihály (Budapest)
4.helyezett: Nagy Viktor (Kapuvár)
5. helyezett: Jakab Konrád (Székesfehérvár)

A félegyházi diákok eredményei:
6. helyezést ért el Dudás Zalán és 9. helyezést ért el Balázs Dániel

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kupájával és oklevéllel jutalmazta a kiváló gyakorlati munkáért: Vasvári Ádám (Budapest)
  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a kiváló gyakorlati oktatásért járó vándorserleget Gál Ferenc igazgató úr vehette át.

Különdíj:

  • Legjobb vágási gyakorlat győztese: Balázs Dániel (Kiskunfélegyháza)
  • Szakmai verseny legjobb csontozója: Ivánkó Márk (Budapest)
  • A legjobb húskészítmény gyártó: Dudás Zalán (Kiskunfélegyháza)
  • A legjobb kereskedelmi gyakorlat bemutatásáért járó díj: Nagy Viktor (Kapuvár)
  • A legjobb elméleti teljesítményt nyújtotta: Zsemberi Mihály (Szeged)
  • A legjobb Bács-Kiskun megyei versenyző: Dudás Zalán (Kiskunfélegyháza)
  • A legjobb Hajdú-Bihar megyei versenyző: Ince Gedeon (Debrecen)

A Padkaporos néptáncegyüttes mellett Csóka Alexandra 10/B osztályos tanuló testvérével, Csóka Rolanddal gitárzenével kísért énekkel, Gene László 9/B. osztályos tanuló szintén gitárzenével színesítette a műsort.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 09. 09:58, vasárnap | Helyi

A második is fényre lobban, jelzi: angyal szállt a földre

A hitet jelképező első gyertyaláng után fellobbant városunk adventi koszorúján december 8-án a reményt jelképező második gyertya is.

2018. December 09. 09:20, vasárnap | Helyi

Idén 56 alkotásból épült meg a Mézeskalács Meseváros

Immáron ötödik alkalommal épül fel Advent idején a Mézeskalács Meseváros, melyeknek minden egyes darabját jótékonysági célzattal készítik a vállalkozó kedvű alkotók, és akik ily módon kívánnak segítséget nyújtani.

2018. December 09. 08:00, vasárnap | Helyi

Ne feledje! Ma állat- és kirakodóvásár!

Tájékoztatjuk a tisztelt Lakosságot, hogy a hagyományoknak megfelelően ma is (december 9-én) megrendezésre kerül az ORSZÁGOS ÁLLAT- ÉS KIRAKODÓVÁSÁR a félegyházi vásártéren.

2018. December 08. 21:13, szombat | Helyi

A karácsony már kopogtat az 5. számú választókörzetben is

Mint minden évben, idén is gondoskodott az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője arról, hogy mindenkinek legyen ünnep a karácsony.