Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. November 06. 14:59, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Átadták a Móra gimnázium természettudományos laborját

Átadták a Móra gimnázium természettudományos laborját

Elkészült a Móra Ferenc Gimnázium természettudományos laborja. Az ünnepélyes átadásra november 6-án került sor. A rendezvényen a projektről és annak aktuális állásáról Kapus Krisztián polgármester adott tájékoztatást.

Elkészült a Móra Ferenc Gimnázium természettudományos laborja. Az ünnepélyes átadásra ma (november 6-án) került sor. A rendezvényen a projektről és annak aktuális állásáról Kapus Krisztián polgármester adott tájékoztatást.

Közel háromszázhúszmillió forintot nyert tavaly decemberben az Új Széchenyi Terv TÁMOP-3.1.3-11/2 kódszámú, „Természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban” című pályázatán középiskolai természettudományi laboratórium kialakítására, korszerűsítésére, felszerelésére és működtetésére a Móra Ferenc Gimnázium. A projekt 2013. február 1-jétől 2014. május 30-áig tart. Kedvezményezettje Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Kiskunfélegyházai Tankerülete. A projektbe 10 alapfokú és 4 középfokú együttműködő partnerintézmény került bevonásra, amely által közvetlenül 300, közvetetten közel 6000 diák számára válik elérhetővé a természettudományos laboratórium.
A laboratórium kétszer 18 diák tanulási lehetőségeit biztosítja egy-egy alkalommal, és emellett minden technikai, technológiai felszereltség a rendelkezésükre áll, hogy a természettudományos tárgyakat hatékonyan lehessen oktatni számukra. A laboratórium kialakításán túl már több feladat elvégzése is megtörtént, például a pedagógusok továbbképzése, a laboránsok felkészítése a laboratórium használatára, a szakpedagógusok felkészítése.
Kapus Krisztián polgármester beszédében kiemelte, hogy a gimnázium, hagyományaihoz híven széleskörű, korszerű, általános műveltséget kíván adni tanulóinak, de lehetőséget biztosít az egyéni érdeklődés és a társadalmi elvárások irányába ható specializációnak is. Elsősorban felsőfokú tanulmányokra készíti fel tanulóit.
A természettudományos tárgyak művelése nagy hagyományokkal bír az intézményben: elsősorban biológia, kémia, fizika tantárgyakból. Az intézmény tanulói szép sikereket érnek el az emelt szintű érettségi vizsgáikon és OKTV versenyeken egyaránt. Az érdeklődő tanulókkal tehetséggondozás keretében külön órákon foglalkoznak a tanárok. Az új természettudományos laboratóriumban folyó oktatási tevékenység olyan módszereket alkalmaz, amelyek elősegítik a fejlesztési célok teljesülését, illetve a pedagógiai-módszertani megújulást.
A lehetőség tehát most már adott, kialakításra került a kor követelményeinek megfelelő természettudományos laboratórium, melyet a diákok és tanárok már birtokba is vehettek, és remélhetőleg minden itt tanuló diák sokkal nagyobb lelkesedéssel és szeretettel veszi igénybe a laboratórium nyújtotta lehetőséget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 10:00, kedd | Helyi

Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi

Matematikával folytatódott kedd reggel 9 órától az írásbeli érettségi.

2024. Május 07. 09:50, kedd | Helyi

A sok cukor és koffein a vizsgázók ellensége

A sok kávé és energiaital, illetve a cukros ételek és italok inkább rontják a vizsgára készülők teljesítményét.

2024. Május 07. 09:19, kedd | Helyi

Lánglovagok versenye, majdnem dobogósok lettünk

A dobogóról egy hajszállal maradt le a Bács-Kiskun vármegyei csapat az országos kismotorfecskendő-szerelő versenyen.

2024. Május 07. 08:49, kedd | Helyi

Hidegfront hoz esőt és lehűlést a héten

Hidegfront érkezett megélénkülő széllel és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar.