Városlista
2019. január 18, péntek - Piroska

Hírek

2019. Január 09. 20:25, szerda | Helyi
Forrás: Bense Zoltán

Átadták a Megyei Matematikaverseny díjait

Átadták a Megyei Matematikaverseny díjait

2018. december 21-én tartották a MATEGYE Megyei Matematikaverseny díjkiosztóját a Kodály Iskola dísztermében. 126 tehetséges tanuló vehetett át ajándékot és oklevelet a rendezvényen.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen először a Miraculum Gyermekkórus előadását
hallhatták a vendégek, majd Mák Kornél alpolgármester köszöntötte a diákokat, tanárokat és a családtagokat. Beszédében kiemelte, hogy a matematika kiváló művelése nagyon fontos alappillére a mai magyar tudománynak, hiszen a matematikai gondolkodás áthat mindent.

Akik a megyei versenyen részt vettek, ezen értékek mentén haladnak. A matematika szorgalmas művelése nem csak tudást, hanem látásmódot is tud adni.

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány által szervezett két fordulós versenyen a megyében összesen több mint 1500 tanuló indult. A második körbe a 400 legeredményesebb versenyző jutott tovább, akik közül a 126 legmagasabb pontszámot elért diákot és 18 felkészítő tanárukat hívták meg a díjátadóra.

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói közül Oláh-Marcényi Péter (5. a) III. helyezést ért el, míg bátyja Oláh-Marcényi Balázs (7. m) a VIII. helyen végzett.Felkészítő tanáruk Rádiné Petróczi Márta

Forrás: mategye.hu, hiros.hu
Fotó: Simon István Krisztián, hiros.hu

Lejegyezte: Bense Zoltán

Címkék: matekverseny

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 17. 16:55, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Tekintsék meg portálunkon friss anyakönyvi híreinket.

2019. Január 17. 12:12, csütörtök | Helyi

Úszás, vízilabda és triatlon sportágakban tanulhatnak a gyerekek

A DMTK-KVSE Aquasport Egyesület 2019. február elejétől új kezdő csoportokat indít 5 éves kortól, ahol a gyerekek játékosan sajátítják el az úszás, a vízilabdázás és a triatlon sportágak alapjait.

2019. Január 17. 09:57, csütörtök | Helyi

Börtönőrt próbált megkenni egy elítélt Szegeden

Megpróbált megvesztegetni egy börtönőrt egy fogvatartott a Szegedi Fegyház és Börtönben, hogy így jusson illegálisan mobiltelefonhoz

2019. Január 17. 09:53, csütörtök | Helyi

Mobilinterneten küldtük a legtöbb ünnepi jókívánságot

Jelentősen megnőtt az ünnepi mobilinternet forgalom a magyarországi szolgáltatóknál, az adatforgalom december 25-én volt a legnagyobb