Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. November 11. 16:18, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Átadásra került a Szalay Gyula utca

Átadásra került a Szalay Gyula utca

Ma (november 11-én) ünnepélyes keretek között került átadásra a város központjában elhelyezkedő Szalay Gyula utca.

Nemrég még gépeket és szorgos embereket láthattuk munkálkodni a környékben, a mai napon pedig Csányi József polgármester, Balla László alpolgármester, Bense Zoltán a választókerület önkormányzati képviselője és Seres József, a kivitelező cég ügyvezetője vágta át a nemzeti színű szalagot a megújult sétálóutcán.

Csányi József polgármester szerint igazán magas színvonalú, minőségét tekintve kimagasló munkát köszönhetünk a kivitelező cégnek. A 2015. évi költségvetésben 100 millió forint szerepelt a közterületek és közintézmények fejlesztésére, melynek részeként kerülhetett sor erre a beruházásra is, mely régóta a tervek között szerepelt.

Bense Zoltán önkormányzati képviselő köszönetét fejezte ki az önkormányzat felé a támogatásért és a lakóknak a türelemért. A Szalay Gyula utca átadásával egy 2007-től dédelgetett terv látszik megvalósulni a közeljövőben, mely szerint ez a kellemes belvárosi tér végre betöltheti azt a funkciót, amelyre hivatott.

A költségek tekintetében Hartyáni Gyula beruházási ügyintéző és Sipos Róbert a városüzemeltetési osztály munkatársa nyilatkozatában elmondta, hogy a beruházás teljes költsége a tervezéssel és kivitelezéssel együtt 14,8 millió forint volt. Ez az összeg magában foglalja a járda térburkolatát, a tizenhárom parkoló kiépítése és a 120 négyzetméternyi terület tereprendezése. A csapadékvíz elvezetésének problémája is megoldódott a két csatornaszem segítségével. Az éjszakai világítást már ledes lámpák szolgáltatják.

Összességében elmondható, hogy a sok fáradozás és munka meghozta gyümölcsét és remélhetőleg városunk lakosságának megelégedésére szolgál a továbbiakban a kellemes, hangulatos sétálóutca.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.