Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. December 18. 10:13, csütörtök | Életmód
Forrás: Adrienn

Arcjóga: a ráncok ellen

Arcjóga: a ráncok ellen

Hiába bármilyen kencefice, a legjobb a természetes módszer ráncaink ellen.

Hiába bármilyen kencefice, a legjobb a természetes módszer ráncaink ellen. Noha a ráncok kialakulása teljesen természetes dolog, viszont nagyrészt az életmódunkon múlik, hogy milyen életkorban, és milyen erősen jelennek meg ezek a barázdák.

A kiegyensúlyozott táplálkozás és elegendő folyadékfogyasztás mellett kiváló természetes módszer az arcjóga ha hatékony módszert keresel, amivel sokáig megőrizheted bőröd fiatalságát és ruganyosságát.

Az alábbiakban pár egyszerű gyakorlattal ismertetünk meg.

Lepődj meg! (Emeld fel a szemöldököd!)

Ahogy öregszünk, a szemhéjunk egyre elnehezül, ami nem csak a külsőnkre van hatással, de a megereszkedett szemhéj időskorban zavarhat minket a látásban is. A megereszkedett szemhéj azonban már ennél jóval korábban is fáradtnak, kicsinek mutathatja a szemeidet, ezért érdemes tenni ellene.

A gyakorlathoz nézz egyenesen előre, majd emeld fel a szemöldöködet olyan magasra, amilyen magasra csak tudod – mintha egy barátod éppen valami nagyon meglepő dolgot mondott volna éppen neked. Ez után, a szemöldöködet még mindig magasan tartva, lassan hunyd le a szemeidet, és maradj így 20 másodpercig, majd lazítsd el az arcod izmait.

Mosolygó hal

Mókásnak hangzik a gyakorlat neve, de nagyon jól mutatja, hogy tulajdonképpen mit kell csinálnod. Ez a gyakorlat a nevetőráncok kialakulásának megelőzésében segíthet, hiszen miért kellene, hogy a nevetésnek előnytelen hatása legyen rád?

A gyakorlathoz csücsöríts egy kicsit, majd szívd be az arcod mindkét oldalát, tehát a pofid mindkét oldalon a fogaid között legyen – pontosan úgy, mintha egy tátogó halat próbálnál utánozni. Most ezt a kifejezést megtartva, próbálj mosolyogni. Meg fogsz lepődni, milyen addig ismeretlen izmok feszülnek meg az arcodban! A szemeid legyenek nyitva, és addig tartsd meg a pózt, amíg meg tudod állni pislogás nélkül. Ekkor lazítsd el az arcizmaidat.

Finomítsd a homlok barázdáit!

Ha a mosolygó halon már kiderülted magadat, most itt az ideje valami kényeztető finomságnak. A következő gyakorlat biztosan tetszeni fog, hiszen nagyon egyszerű és élvezetes, és még a makacs homlokráncokat is száműzi.

Helyezd mindkét kezedet a homlokod közepére, az ujjaidat terítsd szét úgy, hogy a hajvonaladtól a szemöldökcsontodig beterítsék az egész homlokot.

Finoman nyomd be egy kicsit a bőrödet, majd kezdd el a kezeidet kifelé, a halántékod felé húzni. Ismételd meg a gyakorlatot nyolcszor, minden alkalom között néhány másodperc szünetet tartva.

Lazítsd el a nyakad!

Ne csak az arc, a nyak érzékeny bőrére is gondolj! Ez a gyakorlat az arc feszességének megőrzése mellett abban is segít, hogy megakadályozd a toka vagy a teknősnyak kialakulását.

Óvatosan vesd hátra a fejedet, hogy az állad az ég felé mutasson. Nyisd ki a szádat olyan nagyra, amilyen nagyra csak tudod, majd hirtelen küldj egy csókot az ég felé. Ahogy a szélesre tárt állásból az ajkaid gyorsan összezáródnak, érezni fogod, ahogy a bőr a nyakadon kissé megfeszül.

Óvatosan ereszd vissza a nyakadat, majd ismételd meg a gyakorlatot még négyszer. Fontos, hogy a fejedet mindig nagyon finoman és óvatosan döntsd hátra, és csak addig a pozícióig, amíg kényelmesnek érzed.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:55, vasárnap | Életmód

Fonogram-díjátadó: a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló és a Góbé is nyert

Mások mellett a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló, Saya Noé, a Thy Catafalque és a Góbé is Fonogram-díjat kapott a szombaton a budapesti Barabás Villában tartott eseményen.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.