Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. December 07. 15:21, szerda | Helyi
Forrás: hiros.hu

Kiskunfélegyházáról öt kórházi dolgozót avattak angyallá

Kiskunfélegyházáról öt kórházi dolgozót avattak angyallá

Kiemelkedő munkájuk eredményeként Mindennapok angyalainak járó elismerést vehetett át negyven ápoló közül öt félegyházi is.

A félegyházi díjazottak: Fazekas Jánosné ápoló - krónikus belgyógyászat; Barna Renáta gyógymasszőr; Váradi Éva - szülésznő; Tóth Ilona - kötözős nővér; Forgó Jenőné - ápoló

A Mindennapok angyalainak, vagyis a kiemelkedő munkát végző ápolóknak és egészségügyi szakembernek a tevékenységét ismerték el az Otthon Moziban.

A Kolibri Táncegyüttes ifjú tehetségei is felléptek azon a gálán, ahová a kiemelkedő munkát végző ápolókat és egészségügyi szakembereket várták. Elsőként Hovány Márton vállalkozó köszöntötte a Mindennapok angyalait, aki ezúttal másfél millió forintot teremtett elő, hogy az összeggel a méltánytalanul alulfizetett egészségügyi dolgozókat jutalmazza.

Az ötletgazda és főszervező elmondta, két évvel ezelőtt hosszabb ideig „vendégeskedett” a kórházban, ahol szembesült azzal az emberfeletti munkával, amit az egészségügyben dolgozók végeznek. Így született meg a gála ötlete.

A résztvevőket Pap-Szekeres Anita, a Bács-Kiskun Megyei Kórház ápolási igazgatója is köszöntötte, majd dr. Svébis Mihály főigazgató köszönte meg a dolgozók áldozatos munkáját. Kiemelte, hogy büszke azokra, akik továbbra is itthon, honfitársaikért dolgoznak.

Ebben az évben negyvenen vehették át a Mindennapok angyalai elismerést. A kezdeményezéshez ezúttal is csatlakozott a város. Az önkormányzat jóvoltából színházjegyeket és fürdőbelépőket is kaptak a díjazottak, amit Engert Jakabnétól, az esélyteremtési bizottság elnökétől vehettek át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.