Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Október 19. 09:09, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Angyali tisztaságú hangok csilingeltek az Újtemplomban

Angyali tisztaságú hangok csilingeltek az Újtemplomban

Tizenöt fiatal énekesből álló kórus érkezett testvérvárosunkból, a Dániát Németországgal összekötő félszigetről, Jütland szívéből, Silkeborg városából,

hogy a félegyházi városlakókat is elvarázsolják csodálatos dalaikkal.

A Midtjysk Pigekor Leánykar hangversenye október 18-án a Szent István Templomban került megrendezésre, amely méltó színhelyéül szolgált a klasszikus dán egyházi zsoltároknak. Az acapella, gitár, zongora vagy orgona kísérettel előadott dalok között Kodály két dala is megszólalt, melyek közül az egyiket magyarul adtak elő. A lányok koncertprogramja követi az egyházi liturgiát, az istentiszteletek gyakori szereplőiként varázsolják el közönségüket.

A tizenöt fiatal énekesből álló kórust Inger Budde Dusgård karnagy vezette, gitáron pedig Ole Dusgård közreműködött. A koncertre Bács-Kiskun megye és a Közép-Jütlandi Régió között már huszonöt éve működő kapcsolat részeként került sor, melynek szervezésében aktívan részt vett a Magyar-Dán Kulturális Egyesület.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok