Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. Augusztus 06. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Amire a strandon tényleg szükségünk lehet

Amire a strandon tényleg szükségünk lehet

Kezdő strandozóként az ember hajlamos volt a kelleténél kicsit több holmit magával cipelni a medence vagy vízpartra.

Egy-egy ilyen, hatalmas pakkokkal megrakott nap után az ember lánya mindig megfogadja, hogy legközelebb majd jobban átgondolja, mit hoz magával. Aztán persze megint nem úgy lesz…

Ha most benned is megérett az elhatározás, és ez alkalommal tényleg odafigyelnél, hogy csakis olyan dolgokat vigyél magaddal, amiknek tényleg hasznát veszed, akkor ez a kis lista talán segíthet Neked is!

Megfelelő méretű strandtáska
Persze, evidens lehet, hogy legyen elég nagy a strandtáskánk ahhoz, hogy minden beleférjen, de tegyük a szívünkre a kezünket: amikor strandtáskát választunk, tényleg az a lényeg, hogy minden beleférjen, vagy inkább a színe/mintája/ára, ami meggyőz minket? Érdemes beruházni egy nagyobb méretű „tatyira”, amiben elég hely és rejtett fakkok is vannak.

És most jöhet a belevaló
„Törcsi”, a kihagyhatatlan!
Mi sem természetesebb, hogy a strandon szükség van egy nagyméretű, ám nem túl vastag strandtörölközőre. Ha jó nedvszívó képességgel bír, az sem baj, bár a napsugarak úgyis elintézik, hogy bőrünk újra száraz legyen. Ha nem szeretnél sok dolgot cipelni, akkor a napozógyékényt is megspórolhatod, ha elég nagy a „törcsid”.

Ha nem vagy „spórolós”
Esetleg ha nem szeretsz azon feküdni, amiben megtörölközöl, vigyél magaddal napozógyékényt, vagy matracot, esetleg egy vékonyabb plédet. Az összehajtható matracok ilyenkor jó szolgálatot tehetnek.

Ne feledkezz meg a védelemről!
Ha minden mást el is felejtesz, a naptejet (a bőrödnek, napsugárzásnak megfelelő faktorszámmal!), napvédőt semmiképpen se hagyd otthon! Hosszú és rövidtávon, Te és a bőröd is hálás lesz érte!

Ne maradjon ki a fejfedő sem!
Vagy óriási szalmakalappal, vagy egy kisebb, vékony sapival, de védd a fejed a napsugárzástól! Ja, és a kedvenc napszemüveget se maradjon ki a pakkból!

Egy kis szórakozás!
Na, itt aztán biztos lesz egy kis időd olvasni, zenét hallgatni! Csak dobd a táskádba az éppen aktuális kedvencedet, legyen az könyv, újság, magazin, és irány a part! Ne feledkezz meg az általad legjobban szeretett dallamokról sem – készíts listát magadnak!

És a frissítő!
Hogy nyáron milyen fontos a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel, már tudjuk. Hogy a strandon is, arról is hallottunk már. Úgyhogy ne felejtsünk el hidratálni! Ehhez a víz a legjobb, de ha kicsit unnánk, vihetünk magunkkal ízesített vizeket, magunk készítette gyümölcsleveket, teát, melyet otthon előtte kedvünkre lehűthetünk. Finom, lédús gyümölcsökből is érdemes bepakolni néhány darabot, szeletet!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 10:00, kedd | Helyi

Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi

Matematikával folytatódott kedd reggel 9 órától az írásbeli érettségi.

2024. Május 07. 09:50, kedd | Helyi

A sok cukor és koffein a vizsgázók ellensége

A sok kávé és energiaital, illetve a cukros ételek és italok inkább rontják a vizsgára készülők teljesítményét.

2024. Május 07. 09:19, kedd | Helyi

Lánglovagok versenye, majdnem dobogósok lettünk

A dobogóról egy hajszállal maradt le a Bács-Kiskun vármegyei csapat az országos kismotorfecskendő-szerelő versenyen.

2024. Május 07. 08:49, kedd | Helyi

Hidegfront hoz esőt és lehűlést a héten

Hidegfront érkezett megélénkülő széllel és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar.