Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Május 02. 08:25, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Amatőr alkotók profi szinten rajzoltak a múzeumban

Amatőr alkotók profi szinten rajzoltak a múzeumban

A tárt kapuk a múzeumokban rendezvény keretén belül folytatódott a Kiskun Múzeumban a kreatív portré rajzolás.

Április 29-én két alkalommal, délelőtt és délután is két órahossza állt rendelkezésére az amatőr alkotóknak, hogy egy élő modellről készítsenek fény-árnyék témában rajzokat. Ezúttal a szén technikák gyakorlására nyílt lehetőség, melyhez különféle eszközök, rajzlapok álltak a jelentkezők rendelkezésére.

Mint ahogy azt a foglalkozást vezető, Holló László-díjas Molnár Istvántól megtudtuk, a két órahossza, amely rendelkezésre áll egy-egy mű elkészítéséhez, az annak soknak tűnik, aki ritkán rajzol, de aki rendszeresen szokott alkotni, annak pillanatok alatt elszalad. S mivel élő modellről van szó, így az ő tűrőképességét is figyelembe kell venni, nemcsak az amatőr alkotók koncentráló-képességét.

Molnár István azt is elárulta, hogy a jelentkezők nagyon ügyesek és nem kell nekik abszolút segíteni semmiben, inkább csak dicsérni lehet őket. Ott jártunkkor épp félúton voltak a mű befejezéséhez, de már így is látszódott, hogy valódi csodák születnek az amatőr alkotók keze nyomán. Nemcsak hasonlítottak a rajzok a modellre, hanem mutatós, jól kidolgozott, szép képek keletkeztek a délelőtt és a délután folyamán is.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.