Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2017. Február 18. 16:00, szombat | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Amaránt - nem csak köret

Amaránt - nem csak köret

Aki ismeri és szereti az amarántot, annak nem kell bemutatni, mennyire egészséges köret. Azonban sokan idegenkednek árpagyöngy-szerű, roppanós állagától.

Nekik inkább kipattogtatva és lisztté őrölve (házilag is lehet) ajánlom felhasználni ezt a szívbarát magot. A lisztje leginkább kenyérfélék és linzerek készítésére alkalmas. Azonban találtam egy ígéretes reform palacsinta receptet is, aminek a fő alapanyaga ez a magőrlemény:

Keverj 3 db egész tojást habosra, majd 1 dl szénsavmentes vizet hozzáadva picit habosítsd még fel. 10 dkg, egy csipet sóval ízesített, amarántlisztet dolgozz össze a tojásos vízzel csomómentesre. Ezt a masszát hígítsd 1 dl szénsavas ásványvízzel. Kevés (kókusz)olajon süsd meg a palacsintákat. Ebből a mennyiségből körülbelül 8 db lesz. Édes és sós töltelékkel is működik! A recept másik nagy előnye, hogy másnap fogyasztva is élvezhető a palacsintatésztánk.

A puffasztott verziójával - a zsemlemorzsát helyettesítve - panírozhatsz is, és édes vagy sós kásaként szintén elkészítheted.

Egyre több süteményes recept jelenik meg, melynek alkotóeleme (puffasztott) amaránt.

Most egy egyszerű, sütés nélküli receptet ismerhettek meg, amit kevésbé konyhatündérek is könnyedén el tudnak majd készíteni.

Íme, az amaránt golyó receptje:

Hozzávalók:

10 dkg pattogatott amaránt
25 dkg finomra tört dió
10 dkg méz / nyírfacukor vagy egyéb édesítőszer
3-4 evőkanál kókuszzsír / vaj
1 dl sűrű tejszín / kókusztej
1 marék durvára vágott aszalt gyümölcs
1-2 teáskanál kakaópor
1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

5-5 dkg-t az amarántból és a dióból összevegyítve félretesszük, minden mást összetevőt masszává keverünk össze. Ha túlságosan száraznak érezzük, azt több zsiradékkal lehet egyensúlyozni, ha viszont túlságosan ragacsos, még egy kis amarántot nyugodtan tehetünk bele. Golyókat formázunk belőle, amiket aztán az amarántos-diós keverékbe forgatunk. Nagyon mutatós és könnyű desszertet kapunk, ami ráadásul hűtőben napokig eltartható!

Címkék: amaránt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.