Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. November 27. 18:51, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Álljunk meg egy percre a kettős kereszt alatt

Álljunk meg egy percre a kettős kereszt alatt

Gondolkodjunk el az ünnep közeledtével, hogy mit tudunk tenni a másik emberért.

Ma (november 27-én) a Jobbik Magyarországért Mozgalom Kiskunfélegyházi Szervezete adventi keresztállításra invitálta a városlakókat.

Minden évben a Petőfi téren kerül felállításra az érseki kereszt, apostoli kereszt, de nevezik pátriárkakeresztnek is. Függőleges szárát egy rövidebb és egy hosszabb vízszintes szár metszi. A felső vízszintes, rövidebb szár a keresztfeliratot jelképezi, melyet Pilátus helyeztetett Krisztus feje fölé a keresztre.

Az adventi forgatag közelében emelt szimbólum arra hívja fel a járókelők figyelmét, hogy álljunk meg alatta egy percre és gondolkodjunk el azon, mi a legfontosabb a karácsonyi készülődésben. A céltalan, drága ajándékok halmaza, vagy a szeretteinkkel eltöltött idő. Mi lehet a legbecsesebb ajándék, amit adhatunk embertársunknak?

"Nézzünk Krisztus keresztjére, gondolkozzunk el azon, hogy mit tudunk vállalni a másik emberért" – így fogalmazott Hajagos Gyula esperes az ünnepségen. Az adventi készülődésnek és magának a karácsonyi ünnepnek ez lenne a legfontosabb cselekedete.

Kollár László, a helyi Jobbik Magyarországért mozgalom elnökének beszédét követően Szőcs Norbert, a párt régiós igazgatója mondott köszöntőt, majd a felállított keresztet Rónaszéki Gábor, az Óplébánia plébánosa áldotta meg.

Az ünnepséget Héjja Bella, Sövény Tibor és Kiss Ákos Jenő énekkel és verssel tették még magasztosabbá.

Az ünnepség zárásaként a megjelenteket forró teával és étellel kínálták, valamint a használt ruhák és cipők között ingyen lehetett válogatni a rászorulóknak.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.