Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2016. Október 04. 13:39, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Állati jól sikerült a nap

Állati jól sikerült a nap

Az Állatok Világnapja alkalmából a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat minden korosztályra gondolt az október 1-jei „ÁllatiJÓ-nap” rendezvényén.

Az immáron második alkalommal megrendezésre kerülő eseményre a GYIÖK tagjai saját kedvenceiket (nyuszikat, sünit, csigát, galambokat, kanárikat) is elvitték, hogy bárki megcsodálhassa és megsimogathassa őket. Ezenkívül a NASZTEJ jóvoltából bocit és bárányokat is lehetett dajkálni, de sokan hűséges házőrzőikkel, vagy épp pici ölebükkel sétálgattak a vásárlási lehetőséget is nyújtó sátrak között. Óriási népszerűségnek örvendett Farkas Márta terápiás kutyabemutatója, de ezen kívül ugrálóvár, arcfestés, csillám tetoválás, énekes-táncos produkciók, kosárlabda show, bábelőadás és gyerek koncert is várta az érdeklődőket a nap folyamán.

Az Állatok Világnapján minden emberhez egy kicsit közelebb kerülnek ezek szeretetre méltó élőlények, még akkor is, ha nem tartunk közülük egyet sem otthonunkban.

Az ember-állat kapcsolatot érzelmi oldalról tekintve sokat kap az ember. Fejlődésünk során három velünk született alapérzelem jelenik meg már újszülött korunkban. Elsőként a szeretet, később a félelem és agresszió.
Az állatoktól feltétlen szeretetet és elfogadást kapunk. Gondoljunk csak bele, hogy ő mindig örül, ha látja a szeretett embert, nem számít, hogy az jól vagy rosszul teljesített a munkahelyen, vagy éppen az iskolában, ki tudta-e fizetni a számlákat, stb. Ennek a mai, talán túlságosan is teljesítmény-centrikus világban mindennek nagyon komoly értéke van. Az állatok képesek felismerni az emberi érzelmeket, érzéseket és annak megfelelően tudnak viselkedni. Már a puszta jelenlétük hat a spontán érzelemkifejezésre és csökkenti a szorongás érzését.

Az érzelmekre gyakorolt pozitívumok mellett ki kell emelni még az állattartásnak a társas életre vonatkozó jótékony hatását, hiszen az állattal együtt élő ember magányérzete nagymértékben csökken. Ez már önmagában is pozitív hatással van a személyiségére. Az állattartás által új kapcsolatok születhetnek, beszédtémánk kiszélesedhet az állatokra vonatkozóan, ezáltal tagjai lehetünk különféle állatbarát csoportoknak is. A kis házi kedvencről való gondoskodás fejleszti a felelősségvállalás kialakulását gyermekeinkben, s egyben biztonság-érzetüket is növeli.

Az ÁllatiJÓ-Nap rendezvény többek között azt a célt is szolgálta, hogy azokhoz az emberekhez is közel tudjanak kerülni ezek a szeretetreméltó élőlények, akiknek nincs lehetőségük, vagy bátorságuk arra, hogy otthonukat megosszák velük.

A GYIÖK tagjai bebizonyították a rendezvényre ellátogatóknak, hogy néha annyi is elég egy jó naphoz, ha megsimítjuk, vagy magunkhoz öleljük kis kedvencünket.

Címkék: állatok, világnap

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak:

2024. Április 30. 09:03, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok: