Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Július 22. 08:55, szerda | Helyi
Forrás: varos.kiskunfelegyhaza.hu

Aláírásgyűjtés az éghajlatváltozást okozó környezetszennyezés ellen!

Aláírásgyűjtés az éghajlatváltozást okozó környezetszennyezés ellen!

Csányi József, városunk polgármestere az alábbiakban szeretné felhívni a lakosság figyelmét az Élő Bolygónk világméretű klímavédelmi nemzetközi összefogásra és az ahhoz történő csatlakozási lehetőségre.

Tisztelt Kiskunfélegyházi Lakosok!

Az alábbiakban szeretném felhívni figyelmüket az Élő Bolygónk világméretű klímavédelmi nemzetközi összefogásra és az ahhoz történő csatlakozási lehetőségre.

Ezen környezetvédelmi nemzetközi összefogást Al Gore korábbi amerikai alelnök, környezetvédelmi tevékenységéért Nobel-békedíjjal elismert, nemzetközileg is közismert személyiség indította útjára. A kezdeményezés célja többek között, hogy az idén decemberben Párizsban megrendezésre kerülő nemzetközi klímavédelmi konferencián a világ vezetői döntsenek az üvegházhatású gázok visszaszorításáról, a szén-dioxid kibocsátás mérsékléséről és megszülessen az új globális klímavédelmi egyezmény.

A nemzetközi összefogáshoz Magyarország elsőként csatlakozott az Élő Bolygónk aláírásgyűjtő honlap (http://www.elobolygonk.hu) elindításával.

Önkormányzatunk szeretné, ha minél többen csatlakoznának Kiskunfélegyházáról is a kezdeményezéshez. Az összefogásról, a csatlakozás lehetőségéről, a párizsi Klímacsúcsról bővebb információkat ahttp://www.elobolygonk.hu honlapon találnak a Kedves Lakosok!

Támogatásukat előre is megköszönve:

Csányi József
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.