Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. December 18. 11:42, vasárnap | Helyi
Forrás: Grófné Czere Anikó

Akiknek valóban boldog a karácsony…

Akiknek valóban boldog a karácsony…

Ki ne tudná vidámabbá és önfeledtebbé varázsolni a másik ember karácsonyát, mint az aki a Boldogságklub tagjaként tudja mit jelent az önzetlenül adni.

A Jobb Veled a Világ Alapítvány Kiskunfélegyházi Boldogságklubja december 17-én a Szakmaközi Művelődési Házban tartotta Ünnepi Karácsonyi Ebéd rendezvényét. Az eseményre a Kapocs Szociális és Családvédelmi Intézmény segítségével hívták meg a családokat, az egyedül élő néniket és bácsikat.

A klubtagok lelkesen készültek erre a napra, folyamatosan gyűjtötték az ajándékokat, hogy örömet szerezzenek gyereknek és felnőttnek egyaránt. A készülődés örömét fokozta, hogy a Darvas József Általános Iskola 2/b. osztálya ahol már Boldogságórákat tartanak, csatlakoztak az általuk felajánlott ajándékokkal ehhez az eseményhez. Játékokat, plüssöket, tartós élelmiszereket hoztak a rendezvény helyszínére a délelőtt folyamán a gyerekek, Kuruczné Dinnyés Anikó osztályfőnök és néhány szülő kíséretében.

A klubvezető Grófné Czere Anikó elmondása szerint, az osztályfőnök felkereste, hogy a gyerekek is szeretnének csatlakozni ehhez a nagyon szép ünnephez, mert a jó cselekedetek boldogító erejét fontos, hogy személyesen is átéljék. Csodálatos érzés volt, hogy a Boldogságklubhoz kapcsolódtak a Boldogságórát tanuló gyerekek és elhozták féltett kincseiket, hogy más gyermekek számára örömet szerezhessenek vele. Együtt ezt még jobb érzés volt átélni.

A hetek óta tartó szervezéssel járó ünnepet, azért sikerült ilyen színvonalasra megszervezni, mert nagyon sok támogatót talált, akik adományaival hozzájárultak ahhoz, hogy minél több mindent tudjanak adni a családok részére.
Az ajándékok kiosztása előtt egy finom ebéddel vendégelték meg a meghívottakat. A helyszínen készült a csülkös bableves és a frissen sütött mákos,diós beigli. Az ételek elkészítése Rogozsán Eleknek, és klubtagukToldiné Farkas Terézia érdeme.

Az ünnepi műsort Galgócziné Csifi Katalin klubtag verssel ls Horváth Richárd klubtag énekkel színesítette.

A nagy bogrács étel elkészítéséhez köszönet jár Oláh Sándor hentes csülök felajánlásáért, Marton Péter füstölt hús felajánlásáért és Juhász Jánosné tészta adományáért. A tartós élelmiszerek a TESCO- nak, a Dél-100 Kft.- nek köszönhetőek. Az evőeszközök és kiegészítők a Busa Kft. ajándéka volt. Ruha és további élelmiszer adományt a klubtagoknak,a Darvas József Általános Iskola 2/b. osztályának valamint Szabóné Czere Zitának, és Fekete Krisztinának köszönhetők.
A rendezvény lebonyolításához a Szakmaközi Művelődési Háznak tartoznak köszönettel, melynek vezetője az első szóra, szeretettel ajánlotta fel a nagytermet, hogy az ünnep megvalósulhasson.

Anikó elmondta, hogy mivel az alapítvány civil szervezet, ezért csak is a támogatóknak köszönhető, hogy ez a csodálatos karácsonyi meglepetés létrejöhetett. Öröm volt látni azokat a pillanatokat, amikor egy-egy gondterhelt arc mosolyra derült, amikor a gyerekek szemében az izgatottság és a boldogság fénye tükröződött.

A Kiskunfélegyházi Boldogságklub mindenkinek áldott békés boldog karácsonyt kíván, legyen béke, hit, szeretet, remény.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).