Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Február 08. 11:16, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Aki szeretne annak adott a lehetőség sportolásra Félegyházán

Aki szeretne annak adott a lehetőség sportolásra Félegyházán

Mint minden évben, idén is megköszönte városvezetésünk az edzők és sportegyesületek, valamint a sportolók munkáját február 7-én a Városháza Dísztermében.

Csányi Józsefpolgármester örömmel konstatálta azt a tényt, hogy az elmúlt évben a kosárlabda szakosztállyal való sikeres együttműködésnek köszönhetően több fejlesztés is megvalósulhatott városunkban. Így például megújult az elmúlt évben a Móra Ferenc Gimnázium, a Constantinum, a József Attila Iskola sportterme, a Honvéd Pályán felépítettek egy kültéri kosárlabda pályát, idén pedig a Göllesz Viktor Általános Iskola tornatermével fog folytatódni a fejlesztés. De a tervek között szerepel a Platán utcai Általános Iskolában egy kültéri kosárlabda pálya megépítése is. Említésre méltó a PG tornatermének újjáépítése is, mely szintén a félegyházi sportélet pezsgését fogja elősegíteni a közeljövőben.

A költségvetés tekintetében Csányi József elmondta, hogy idén 15 millió forintra szeretné emelni önkormányzatunk a sportszervezetek támogatását, az elmúlt év 13 millió forintjához képest.
A polgármester azt is leszögezte, hogy aki szeretne sportolni Kiskunfélegyházán, annak minden lehetősége megvan rá, tekintve azt, hogy a Sportcsarnokunk, Uszodánk mellett a Honvéd Pálya is rendelkezésre áll, valamint a következő nagy projekt kivitelezésének köszönhetően már a Vasas Pálya is igénybe vehető a közeljövőben a kutyás-lovas sportok kedvelőinek, de ugyanúgy lesz futópályája is a létesítménynek. Szerencsére az elmúlt 3-4 évben igazi közösségi térré alakult a parkerdő is, ahová nagyon sok szabadidős tevékenységet lehet szervezni.

A polgármestert követően Balla László alpolgármester szólt a sportolókhoz és az egyesületek képviseletében megjelentekhez.
- Optimista vagyok a jövőt illetően. Ezt három dologgal is alá tudom támasztani. Elsőként kiemelném azt, hogy a diáksportolóink – legyen az egyéni vagy csapat sportág – szinte minden sportágban az élmezőnyben végeznek. Másodsorban megemlíteném azt is, hogy szívesen jönnek el – akár határon túlról is – városunkba a versenyzők, mert megfelelő létesítményeink vannak a megmérettetésekhez. Az utóbbi időben óriási előrelépést tett ebben a tekintetben városunk, tekintsük például csak a Honvéd Sporttelep gumiborítású sportpályáját, vagy a kosárlabda pályát. De a közeljövő terveiben szereplő birkózó terem felépítése is jól mutatja a folyamatos fejlődést – mondta az alpolgármester, majd harmadik fő állomásként az edzők kimagasló munkáját méltatta, melyre bátran lehet alapozni városunk sportéletét.

A sportolói létszámokat illetően az alpolgármester elmondta, hogy 200 főt meghaladó utánpótlás bázissal rendelkezik több félegyházi sportszakosztály. Ennek köszönhetően már az épülő PG sportcsarnoka és a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnok, de a Constantinum és a Mezgé tornaterme is be van osztva hétfőtől-péntekig, ami joggal tölthet el bennünket félegyháziakat büszkeséggel.

- Jó gazdái vagytok saját szeretett sportágaitoknak. Ez a biztosíték arra, hogy a következő években, évtizedekben hasonló jó eredményeket fognak elérni a versenyzőitek – e szavakkal zárta gondolatait az alpolgármester, majd a polgármesterrel közösen átadták az emlék okleveleket az élsportolóknak és a sportegyesületek képviseletében megjelenteknek.

Az esemény állófogadással ért véget, ahol kötetlen beszélgetéssel számoltak be az egyesületek éves munkájukról és a jövő évi terveikről.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.