Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Július 11. 10:45, szerda | Helyi
Forrás: Ónodi Árpád

Ahol a sör is családi program

Ahol a sör is családi program

Mindenkit sok szeretettel vár az ország egyik legkülönlegesebb családbarát sörfesztiválja!

Kiskunfélegyháza ligetes főutcájának a vasútállomás előtti szakasza a kézműves sörök és családi programok több ezer szerelmesével telik meg ismét július második hétvégéjén (2018.07.13.-14-én). A Félegyházi Jótékonysági Kézműves Sörfesztivál színes gyűjtőrendezvénye a magyar kisüzemi „sernevelés” remekeinek, a magyar kézműves sörkultúrával összefüggő programoknak és a családi rendezvényeknek.

A hétvégi fesztivál bőséges programkínálatában a családok és az élőzene szerelmesei is találnak látni, hallani és fogni valót bőven. A kicsiket játékos foglalkozások, maláta labirintus, gyermek boszorkánykonyha, ágyúmászás, baba-mama sátor, lurkókert, talpas ösvény, függőágy erdő, manóvilág, mini foci és számos kézműves foglalkozás, tánc és zene várja a zöld füves, árnyas területeken. A felnőtteket színvonalas rock, blues, jazz és fúvós koncertek szórakoztatják az est beálltával. Külön élmény számba megy majd a várva várt Rocktábor serdülő turnus záró koncert és mindenki kedvence, a Bud Spencer és Terence Hill filmzenéket játszó Spencer Hill Band koncertje kivetítővel és vicces filmjelenetekkel a háttérben.

A Rocktár Élőzenei Bázis és a számos hazai és külföldi díjjal kitüntetett Bäder Félegyházi Sörfőzde együttműködésével megvalósuló fesztivál 100 kézműves sörfajtát kínál az egész ország területéről, de a nem sörös vendégeknek is akad látni és enni-inni való bőven. Lesz itt VB döntőt közvetítő sörsátor méretes ledfallal, fotósarok, sörútlevél sorsolás, sörsétány, BBQ mozdony, gasztro tér, kézműves sörök versenye, amatőr sörfőzők versenye, sörfőzés bemutatók, sörételek, sörfilmek, sörrodeó csapatversenyek, és még sok-sok gasztrokulturális különlegesség a témakörben.

Az idei fesztivál fejlesztése jegyében a rendezvényterület jelentős növekedésen esik át a Városi Sportcsarnok előtti tér bevonásával, ahol a BBQ mozdony és a gasztrotér számos különleges étellel nyújt ízletes szórakozást az éhes résztvevőknek. Itt kóstolhatják meg többek között az első Félegyházi Sörburgert, amelynek titkos receptje a félegyházi sörkülönlegességek felhasználásán alapul, de az olimpiai bajnok Kovács János mestercukrász fagyis kocsija is rejt majd egy igazi ínyencséget, a félegyházi sörfagyit. Az egységes fizetőeszköz, a Sörtallér bevezetése pedig a villámgyors kiszolgálást teszi lehetővé a 15 sörpavilonban.

A rendezvényre jelképes támogatói belépőket már elővételben is lehet kapni a kiskunfélegyházi Tourinform irodában és az országos online jegyirodákban, amivel megelőzhető a sorban állás a fesztivál bejáratánál, ugyanis a jeggyel rendelkező vendégek külön beengedő folyosón gyakorlatilag azonnal beléphetnek a rendezvényterületre. A befolyt támogatói belépők fennmaradó részével a Plain-Rock Egyesület gyerekek és fiatalok számára kifejlesztett könnyűzenei tehetségkutató és gondozó programját támogatják kedves vendégeink. Mindenkinek jó szórakozást kívánunk a IV. Félegyházi Jótékonysági Kézműves Sörfesztiválon július 13.-14. a Rocktár előtt!

Részletes program:

Szeretettel vár a Félegyházi Jótékonysági Kézműves Sörfesztivál! Kicsit és nagyot, söröset és zeneszeretőt, játékost és ábrándost a történelmi Öreglaktanya előtti platánsor göcsörtös védő karjai alá.

A sörünnepen 100 magyar kézműves italkülönlegesség várja, hogy megkóstolja a nagyérdemű. A számlálhatatlan jégpárás sörcsap és színes egyedi üvegek világából a laktanya árkádjai alatt átlátogathat a vendég a Gasztro térre, ahol várja egy hatalmas BBQ mozdony, a sörburgeres, a pecsenyekocsis, a sörfagyis, a háziréteses, a kürtöskalácsos és még sok más szemnek és szájnak ingere. A gyerkőcökre addig a lurkó kertben szívesen vigyázunk animátorainkkal!

Jótékonysági belépőjének megváltásával a Plain-Rock Egyesület gyermek és ifjúsági tehetséggondozó programját támogatja.

Állandó programok:

  • Lurkókert, Manóvilág, Talpasösvény
  • VB sátor, Koncertek, Sörrodeó
  • BBQ mozdony, Gasztroudvar, Sörsétány

Részletes program:

07.13. péntek

  • 09:00 Gasztrotér és BV sátor nyitás
  • 16:00 Fesztiválnyitás
  • 17:00 Kézműves sörök versenye: közönségzsűrizés
  • 18:00 Varia Sunt lányzenekar - nagyszínpad
  • 18:30 Rocktábor zárókoncert - nagyszínpad
  • 20:00 Kézműves sörök versenye eredményhirdetés - nagyszínpad
  • 20:30 Kravaiar "streetfolk" - sörsétány
  • 21:30 Spencer Hill Magic Band "Bud Spencer és Terence Hill filmzenék élőben" -nagyszínpad
  • 23:30 Brass On the Road"bulifúvósók" -sörsétány

07.14. szombat

  • 09:00 Gasztrotér és VB Sátor nyitás
  • 16:00 Sörsétány nyitás
  • 16:30 Sörfőzés bemutató
  • 17:00 Sörrodeó csapatverseny értékes nyereményekkel és fergeteges hangulattal, 4 fős csapatokat várunk
  • 19:00 Il Gatto Nero "brass quintet" -sörsétány
  • 20:00 Mayfly "funky" - nagyszínpad
  • 21:00 Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar "térzene" -sörsétány
  • 22:00 Just a Zigzag "swing-pop" - nagyszínpad
  • 23:30 Sun City Brass "bulifúvósok" -sörsétány

Támogatói hétvégi belépő: elővételben 1000Ft / két nap, a helyszínen 1500Ft / két nap. 10 év alatti kis vendégeinknek ingyenes a belépés. A fesztivál területén saját fizetőeszközünkkel, a Sörtallérral vásárolhat italokat a gyors kiszolgálás érdekében. Az ételeket azonban továbbra is készpénzzel kóstolhatja meg az ön által választott pavilonban.

Tisztelettel köszönjük a rendezvény létrejöttét fő támogatóinknak: Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, Goods Market - Dél100 Kft, Rollsped Kft. Kunsági Éden Étolaj- NT-Kft, Rocktár Élőzenei Bázis, Sorsocskák Alapítvány

(Nyitófotó: 2017. évi archív)

Címkék: sör, sörsétány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.