Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. December 02. 11:11, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Ahogyan a víz tükrözi az arcot...

Ahogyan a víz tükrözi az arcot...

Ma (december 2-án) az önkormányzat és a Kreatív Mozaik Alapítvány jóvoltából a középiskolások ingyenes színházi előadást tekinthetnek meg a Móra Ferenc Művelődési Központban.

„Modern világunkban a család már nem burok, hanem inkább pajzs. Burok lehetett azok számára régen, akik a társadalomtól izolálva, tanyavilágban, vagy a hegyekben éltek. A 21. század információáradata, annak minden kártékony mellékhatásával mindenkit elér valamilyen szinten. A család, mint a viharban tartott pajzs védhet, hatásokat törhet és segít az előrehaladásban. Ezt a védelmet gyermek és felnőtt kezek közösen tartják.” - mondta a 10 órakor kezdődő színházi előadás nyitányaként Dr. Ónodi Izabella a Művelődési és Szociális Bizottság elnöke.

Sajnos Karácsonykor egyre inkább az jellemző a családokra, hogy a fenyőfa alá kerülő ajándékok lelkük sivársága színes papírokba csomagolva. A szeretet ünnepének küszöbén korunk emberének nagy szüksége van arra, hogy magába tekintsen, és valódi fényében lássa meg mi az, ami igazán fontos életében. A mai (december 2.) interaktív színházi előadás ebben hivatott segítséget nyújtani nézőinek.

A Sepsziszentgyörgyi Osonó Színház rendhagyó és magával ragadó előadásmódjával a családok egymásra hangolásáról, a karácsonyról, a szeretetről mesél, és egyben megláttatja a nézővel mennyire elsivárosodott életünk. A társulat 5 év alatt 3 kontinensen 22 országban, kb. 170 városban játszotta el a darabot, mindenhol óriási sikerrel. A szereplők remélik, hogy a városunkban tanuló középiskolásoknak – valamint érdeklődő közönségnek - is megnyeri tetszését az előadás, és segít megtalálni az élet legértékesebb pillanatait, érzéseit úgy az ünnepre való készülődéskor, mint a szürke hétköznapokban.

A következő előadást ma 12:30 órakor tekinthető meg.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.