Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. December 16. 14:27, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Ahhoz, hogy mit mikor lehet megtenni, történelmi ritmusérzék szükséges

Ahhoz, hogy mit mikor lehet megtenni, történelmi ritmusérzék szükséges

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének félegyházi csoportja a közelmúltban Gyümölcséről a fát címmel pódiumbeszélgetést rendezett, melynek vendége Lezsák Sándor volt.

Az önkormányzat jóvoltából lehetőség nyílt arra, hogy pályázati pénzből három előadás, pontosabban beszélgetés jöhessen létre városunkban. Az első beszélgetés alkalmával az Újtemplom két kántorával találkozhattunk: Fazekas Tamással a jelenlegi kántorral és Szatmári Imrével, aki már nagyon sokat tett a városért és az éneklés kultúrájáért. A fórum kérdésköre a megszentelés, megszenteltetés köré csoportosult, vagyis hogy mit jelentett számukra a megszentelés.

A második beszélgetés vendége P. Puskás Antal pálosszentkúti perjel volt, aki a szerzetesek életéről, a mindennapjaikról, a rendbeli hierarchiáról mesélt a közönségnek.

A harmadik és egyben záró rendezvény központi témája, az volt, hogyan tudjuk megőrizni hitünket a mai világban. Makányné Óvári Éva a KÉSZ helyi vezetőjének kérdésére Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke válaszolt:

„Mindig is próbáltam megőrizni a személyes szabadságomat. Ugyanakkor szülőként, pedagógusként, politikusként, vagy akár íróként mindig éreztem annak a felelősségét, hogy felszínre hozzam és bemutassam az étékeket. Ahhoz azonban, hogy mit, mikor lehet megtenni történelmi ritmusérzékre van szükség.”

A politikus szerint a hit kérdése nagyon fontos minden ember életében. Hit nélkül nem lehet élni. Meg kell tennünk mindent annak érdekében, hogy magabiztosan, és egészséges önbizalommal legyünk képesek a társadalmunkat és közvetlen környezetünket erősíteni. A legnagyobb veszély az ember életében az, ha hit és bizakodás nélkül tölti mindennapjait a világban. Hagyja, hogy megtörténjenek vele a dolgok, halad a sodrással, legyen az politikai, társadalmi, vagy magánélet.

Lezsák Sándor büszkén mondta, hogy sohasem engedett azoknak a sodrásoknak, melyek távol álltak elveitől és meggyőződésétől. Azonban arra is felhívta a hallgatóság figyelmét, hogy nem mindegy mikor, milyen környezetben hangoztatjuk elveinket. Mindig várjuk meg a megfelelő időpontot és bevallása szerint néha a finom irónia – persze a szarkazmust mellőzve - sokkal előbbre viszi az ügyet, mint azt gondolnánk. Egy-egy mosolyfakasztó gondolatra - amelyben persze komoly tények lapulnak meg – sokkal nagyobb a kereslet, mint a szilárd tényekre.

A fórum után a megjelentek személyesen is kérdezhettek a politikustól, aki szívesen válaszolt az esetleg nyitva maradt dolgokra a témával kapcsolatban.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.