Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Július 25. 09:04, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Ágyak vásárlására költi a licitből befolyt összeget a kórház

Ágyak vásárlására költi a licitből befolyt összeget a kórház

A nemrégiben meghirdetett jótékonysági licit sikerének köszönhetően az összegyűlt 177 ezer forintból jó minőségű ágyakat szerezhet be a félegyházi kórház.

Az „Egészségért Közalapítvány a Kórházért” által meghirdetett jótékonysági liciten sportrelikviák kerültek kalapács alá. Így többek között gazdára talált a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdacsapat névjegyekkel ellátott labdája és az a serleg is, melyet dr. Réczi László birkózó világbajnokunk a világverseny megnyerését követően Kecskeméti Sportfelügyelőségtől kapott eredménye elismeréseként.

A sport relikviák ünnepélyes átadására július 24-én a városi kórházban került sor, ahol dr. Réczi László birkózó világbajnok személyesen adta át dr. Horváth Sándornak, az Integrál Zrt. elnök-vezérigazgatójának a licitre bocsátott serleget, a vízilabdacsapat és dr. Körtvélyessy András kórházigazgató felajánlását pedig a napokban fogják eljuttatni a Tiszabusz Plusz Kft-nek.

A főigazgató-helyettes az árverés kapcsán elmondta, hogy a jótékonysági licit az adománygyűjtés mellett tapasztalatszerzésre is jó alkalom volt. A befolyt pénzösszegből újszerű ágyakat tudnak külföldről behozni, melyeket a kórház osztályain fognak az igényeknek megfelelően elosztani. A szerzett tapasztalatok pedig elősegítik a további licitek megszervezését, melyeken a tervek szerint félegyházi keramikusok, grafikusok kisebb plasztikái és alkotásai kerülnek majd kalapács alá, de a felajánlások tekintetében a kórházi alapítvány nyitott mindenre.

Dr. Horváth Sándor az olimpiai bajnok által felajánlott kupa átvételekor elmondta, hogy két okból vett részt cége képviseletében a jótékonysági árverésen. Egyrészt, mert úgy gondolja, hogy a kiskunfélegyházi kórház megérdemli a figyelmet és a támogatást, másrészt pedig azért, mert véleménye szerint dr. Réczi László kupája méltó helyen fog ékeskedni ezután az Integrál Zrt. emléktárgyai és relikviái között.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.