Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2016. Április 19. 08:25, kedd | Helyi
Forrás: Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollé

AGRO SZTÁR FESZTIVÁL

AGRO SZTÁR FESZTIVÁL

2016. április 19-22-ig!!!

A Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium, a lovász és húsipari termékgyártó szakma Szakma Kiváló Tanulója Verseny megrendezését vállalta fel 2016. április 19-22-ig. Az SZKTV szervezését a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara végzi.

A Kereskedelmi és Iparkamara április 18-20 között a Hungexpo területén szervezi a „Szakma Sztár Fesztivált”, amelyhez hasonló, természetesen kisebb rendezvényt tervezünk az agrár-szakterületen.

Az Agro Sztár Fesztivál megszervezésével a NAK, a Földművelésügyi Minisztérium Agrárszakképzési Főosztálya illetve iskolánk is, egy látványos rendezvény keretei között tudja népszerűsíteni az agrárszakképzéseket.

A rendezvény célja, a húsipari termékgyártó és a lovász Szakma Kiváló Tanulója Verseny gyakorlati tevékenységeinek a közönség számára is látványos részének bemutatásával, a mezőgazdasági és élelmiszeripari szakmák társadalmi presztízsének javítása. A rendezvény lehetőséget biztosít a helyi és az országos médiák bevonásával a NAK és az FM szakképzésben betöltött szerepének bemutatására is. Az Agro Sztár Fesztivál segítségével bemutathatóvá válik a NAK, FM, agrárszakképző- és általános iskolák, környékbeli lovas és húsipari vállalkozások együttműködése.

Az iskola tornatermében az Agro Sztár Fesztivál teljes ideje alatt húsipari szakmatörténeti és „A szabadság pillanatai” című lovas képzőművészeti kiállítás látható.

április 19.

Húsipari termékgyártó SZKTV megnyitója 12 óra (az iskola tornaterme)
Lovász SZKTV megnyitója 14 óra (az iskola tornaterme)

április 20.

A lovász verseny díjlovagló és díjhajtó feladata megtekinthető (Equita Kft. lovarda) 8-12 óra

12 órától szakmai délután: díjugratás, díjlovaglás, akadályhajtás, díjhajtás, Western, terápiás lovaglás, szabadidomítás, fajtabemutatók, csikósbemutató
A húsipari termékgyártó gyakorlati versenyéről készített videós összefoglaló folyamatosan megtekinthető a tornaterem kivetítőjén.
Egész nap kóstolóval egybekötött húsipari kiállítás és vásár.

április 21.

Húsipari termékgyártó SZKTV ünnepélyes eredményhirdetés 11 óra (az iskola tornaterme)
Egész nap kóstolóval egybekötött húsipari kiállítás és vásár.

április 22.

Lovász SZKTV eredményhirdetés 11 óra (az iskola tornaterme)

A helyi média hirdetései segítségével a város lakossága is széles körben be lesz vonva a rendezvénybe.

A lovas szakmai délutánra a város általános iskoláiból 1-1 osztályt jutalomként autóbusszal kiszállítják a helyszínre.

Az Agro Sztár Fesztivál eseményeire meghívják a lovas és húsipari szakma szaktekintélyeit, a NAK országos és megyei vezetését, az FM agrárszakképzési főosztályát, helyi és környékbeli polgármestereket, az agrárszakképző iskolák igazgatóit, helyi és környékbeli általános iskolák igazgatóit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak:

2024. Április 30. 09:03, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok:

2024. Április 30. 08:40, kedd | Helyi

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).