Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. December 23. 14:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

A város jövő évi költségvetéséről tartott tájékoztatót az MSZP

A város jövő évi költségvetéséről tartott tájékoztatót az MSZP

A tájékoztatón jelen volt Szakács László, a párt alelnöke is, aki a sajtótájékoztatót követően a jótékonysági ebéden is segített Horváth Tamás helyi elnöknek és támogatóiknak.

Az MSZP helyi szervezete több mint hétszáz ember véleményét összegezte a jövő évi városi költségvetéssel kapcsolatos elképzelései megfogalmazásakor, amelyet sajtótájékoztatón ismertettek, december 20-án. A tájékoztatón jelen volt Szakács László, a párt alelnöke is, aki a sajtótájékoztatót követően a jótékonysági ebéden is segített Horváth Tamás helyi elnöknek és támogatóiknak a finom töltött káposzta kiosztásában.

A költségvetéssel kapcsolatosan a vagyongazdálkodásról azt fogalmazta meg Horváth Tamás, hogy szükség van a bérlakás-állomány bővítésére, a jelenlegiek korszerűsítésére Ugyanis az elszabaduló ingatlanárak és a piaci alapú bérlemények égbe szökő díjai jelentős problémát jelentenek a helyben élő családok számára. A párt véleménye szerint a Fürdőszálló épületének rekonstrukciója nem halasztható sokáig, és a Móra Ferenc Gimnázium energetikai korszerűsítését, állagmegóvó karbantartását is segíteni kell.

A költségvetési tárgyalásokon javasolják azt, hogy mentességet kapjanak az iparűzési adó alól azok a vállalkozások, amelyek adóalapja nem éri el a 2,5 millió forintot. Ugyanezt a kedvezményt kiterjesztenék azokra a háziorvosi tevékenységet végző vállalkozásokra is, amelyek adóalapja kevesebb, mint 5,5 millió forint. Véleményük szerint ez az adóelőny lehetőséget adhatna a mikro-vállalkozások, az induló vállalkozók számára, hogy jövedelmeiket fejlesztésre fordítsák.

Az MSZP javaslatot tesz arra is, hogy a helyi támogatási rendszer keretösszegeit emeljék, annak érdekében, hogy a mélyszegénységben élőknek kézzelfogható segítséget tudjanak nyújtani. Fontosnak tartják a városi kórház és rendelőintézet fenntartásának, az ott dolgozók anyagi megbecsülésének támogatását, ami segíthet a szakrendelési várólisták csökkentésében is.

A párt beruházási javaslatait is megfogalmazta, amelyek sorában többek között szorgalmazzák a külterületi utak aszfaltozását, a külterületi utak rendszeres karbantartását, a Bercsényi utcai kerékpárút megépítését, valamint a Kecskemétre és a Tőserdőbe vezető kerékpárút tervdokumentációinak előkészítését.

A lakossági igények felmérése során több olyan probléma is felmerült, melyek finanszírozása nem önkormányzati feladat, ám megvalósításuk elengedhetetlen. Ilyenek voltak, hogy a közlekedés biztonságának növelése érdekében szereljenek fel közlekedési lámpát a Jókai és a Szentesi út kereszteződésében, illetve a Kőrösi-Csoma Sándor és a Dr. Holló Lajos utca találkozásánál – tette hozzá Horváth Tamás.

(Fotók: Félegyházi Közlöny)

Címkék: mszp

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.