Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Január 14. 11:00, vasárnap | Helyi
Forrás: BAON

A város is elvitetheti az udvari szemetet

A város is elvitetheti az udvari szemetet

Az udvaron felhalmozott szemét miatt elszaporodtak a patkányok az Illésházy utcá­ban.

A környékben lakók tehetetlenek, évek óta küzdenek a rágcsálókkal – panaszolta el a BAON szerkesztőségének az egyik szomszéd.

Nemcsak a patkányok és a szemét jelent problémát az Illésházy utca 10. szám alatt, hanem az épület állaga is. A szomszédok szerint a ház életveszélyes. Féltek, hogy rádől az ott lakókra, a szomszédban élőkre vagy az arra járókra, ezért értesítették a hatóságokat.

A szomszédok azt is elmondták, a bejelentés után a házban élő két felnőtt nőt a hajléktalanszállóra vitték, fiútestvérük azonban nem hajlandó elhagyni az otthonát, bármilyen veszélyes is. Azt is megtudtuk, hogy a testvérek helyzete akkor vált teljesen kilátástalanná, amikor édesapjuk kórházba került. A három felnőtt ugyanis képtelen az önellátásra.

A szomszédok elmondták, kérték a családot, hogy ne hordjanak össze annyi szemetet, mert elszaporodnak a patkányok. De hiába. Az összegyűjtött szemetet eladták, ebből próbáltak megélni. Amit nem vettek át tőlük, az maradt az udvaron és szaporodott évről évre, ideális életteret biztosítva a patkányoknak.

A szomszédok azt is hangsúlyozták: a lakókkal – a szemét felhalmozásán túl – nem volt semmi gondjuk, hiszen a légynek sem ártanak. Ám az életmódjuk évek óta megkeseríti a környékbeliek életét, ezért szeretnék, ha végre pont kerülne az ügy végére.

Az Illésházy utca ügyét a képviselő-testület is tárgyalta legutóbbi ülésén. A városatyák felhatalmazták a polgármestert, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az ügy mielőbb megnyugtatóan rendeződjön.

A hatóság a ház elbontását szorgalmazza
Az üggyel kapcsolatban dr. Faragó Zsolt jegyzőt kérdezte meg a BAON újságírója, mit tehet az önkormányzat ilyen esetben. Elmondta: a félegyházi önkormányzatnak egyértelmű célja az embertelen és lakóközösséghez méltatlan állapot mielőbbi felszámolása. A jegyzőtől megtudtuk, a rendkívül elhanyagolt állapotú épületben a szakhatóság megtiltotta a lakhatást és a ház elbontását szorgalmazza. Az épület statikai állapota ugyanis életveszélyes mind az ott lakókra, mind a szomszédos épületekre, az udvar és környezete pedig jelentős fertőzésveszélyt hordoz. A jegyző azt is elmondta, kötelezték a lakókat a hulladék elszállítására, ám ismerve anyagi hátterüket, annak lebonyolításának költségeit előreláthatólag nem tudják fedezni. Amennyiben a tulajdonosok a felszólításnak nem tesznek eleget, a polgármesteri hivatal elvégzi a hulladékmegsemmisítést az érintett ingatlan utólagos megterhelése mellett.

Címkék: Illésházy, patkányok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.