Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2016. December 06. 09:05, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

A törődés és a figyelmesség a legnagyobb ajándék

A törődés és a figyelmesség a legnagyobb ajándék

Nem a Mikulás-csomagok és az ajándékok, hanem a közösségben eltöltött délután tette igazán boldoggá azokat a hátrányos helyzetű gyerekeket, akik december 3-án a Mezgé tornacsarnokában várták a Mikulást.

Az ötlet Dr. Azúr Magdolna, a Romák Életesély Növeléséért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnökének fejéből pattant ki. Miért ne lehetne igazi ünneppé varázsolni a Mikulás ünnepséget azoknak a gyerekeknek is, akiknek hátrányos helyzetük miatt annyi mindent kell nélkülözniük életükben. Jótékony célzatú kezdeményezését a 3H Segítő Közhasznú Egyesület és a Családok a Családokért Polgári Egyesület támogatta, de mellette állt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kiskunfélegyházi Csoportja is, valamint városunkban több vállalkozó is a nemes ügy mellé állt.

A nagyszakállú 200 hátrányos helyzetű gyermeket ajándékozott meg Mikulás-csomaggal, de emellett sok szép könyv is gazdára talált. A jó öreg Télapó gondoskodott arról is, hogy zenével és énekkel színesítse a jeles eseményt, ezért a gitárját is magával vitte a sportcsarnokba. Így vált teljessé a Mikulás ünnepség mindazok számára, akiknek nap mint nap meg kell küzdeniük azért, ami más gyermekek számára természetes.

Remélhetőleg ez a rendezvény hagyományteremtő lesz és ezt követően minden évben tudunk segíteni legalább ezzel az apró figyelmességgel az önhibájukon kívül az élet perifériájára szorult gyermekeknek – mondta el Dr. Azúr Magdolna az esemény kapcsán.

A rendezvény támogatói voltak:
Magyar Élelmiszerbank Egyesület – Budapest, Sagát Lászlóné – Családok a Családokért Polgári Egyesület elnöke – Budapest, Verbai Andrea – 3 H Segítő Közhasznú Egyesület elnöke – Budapest, Máltai Szeretetszolgálat Kiskunfélegyházi Szervezet, Kiskunfélegyházi Roma Kisebbségi Egyesület, Horváth Sándor – Integrál ÁFÉSZ elnöke, Kiss Kálmán Tibor – Bács-Kiskun megyei Közgyűlés Területi- és Vidékfejlesztési Bizottság tagja, Hungary Meat Kft., Szalai Busz Kft., Fókusz Takarékszövetkezet, Csányi József polgármester – Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, Seres József ügyvezető igazgató – Előszer Kft., Solymosiné Terike – Kiskunfélegyházi Szent István Plébánia – Caritas Csoportja, Majsa Pite Sütőipari Kft., P&P Pékáru Kft., NT Élelmiszertermelő- és Kereskedelmi Kft., SZVG-Tools Kft., Vépfu Szállítmányozási és Kereskedelmi Kft., ÚT-ÉP-KER ’97 Kft., Z-P Formular Nyomdaipari Kft., Kulacs Vendéglő, Szuperinfó – Kiskunfélegyháza, Félegyházi Pékség, Tóth Levente Zsolt – Tóth Papír Kft., Páll Fűtéstechnika, Parakleitos Könyvesház, Bihal László – egyéni vállalkozó – Kötéláru kereskedés, Horváth Fémtechnikai Kft., és mindazok akik további felajánlásaikkal és önkéntes munkájukkal segítették a rendezvény sikerét.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA