Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Június 30. 14:00, kedd | Életmód
Forrás: livestrong.com

A tengervíz csodás egészségügyi hatásai

A tengervíz csodás egészségügyi hatásai

Kevés olyan csodálatos dologgal találkoztam, mint a tengervíz. Igaz, nem alkalmas ivásra, de ha véletlenül megkóstolod, akkor sem lesz semmi bajod, csak rettentően sósnak fogod érezni.

Kevés olyan csodálatos dologgal találkoztam, mint a tengervíz. Igaz, nem alkalmas ivásra, de ha véletlenül megkóstolod, akkor sem lesz semmi bajod, csak rettentően sósnak fogod érezni. Ennek a magas sótartalomnak köszönhető az a temérdek pozitív hatás, amit a szervezetünkre gyakorolhat.

Persze nem csak sót tartalmaz a tengervíz, hanem más ásványi anyagokat is. Többek között kalciumot, magnéziumot, vasat, algákat és más szerves anyagokat is.

Allergiásoknak enyhülés

Biztosan észrevetted, hogy egy tengerparti nyaralás alkalmával enyhülnek az allergiás tüneteid. Könnyebb a légzés, kitisztulnak a légutak, jobb a közérzeted. Ez nem csak amiatt van, mert nagy valószínűséggel a tengerparton kevés stressz ér. Sokkal inkább a tengervíz, és ennek sós párája az ami megszabadít a kínzó tünetektől. Megnyugtatja a légutat, fertőtleníti és tisztítja a tüdőt.

Csodásan puha bőr

Nemcsak a légutaknak, hanem a bőrnek is felfrissülést jelent a tenger só tartalma. Tisztítja és táplálja a bőrt, a benne található ásványi anyagok (pl.: magnézium) a bőrön keresztül felszívódnak, fokozzák a sejtek anyagcseréjét és még az ereket is tágítják, így a tengervíz összességében jó hatással lesz az egész szervezetre. Hozzájárul a bőr természetes regenerációjához, visszaállítja a bőr a ph értékét, és minden bőrtípusra jótékonyan hat, sőt, akár a bőrbetegségektől is megszabadíthat. Csökkentheti a bőrgyulladást, a pattanásoktól és mitesszerektől is megtisztulhat a bőr. Ezt a fertőtlenítő, szárító hatását még a napsütés is megerősíti.

Nőgyógyászati problémákra

Ha találkoztál már azzal a jelenséggel, hogy egy balatoni vagy egy klóros, viszonylag meleg vizű strandolás után folyásod volt, vagy még rosszabb, elkaptál valami bacit vagy gombát, akkor most megnyugodhatsz. A tengervíz olyan sós, hogy ilyesmivel nem kell számolnod, sőt segít megszabadulni a már meglévő fertőzéstől is.

Keringés

A sós vízben való úszás, vagy ha csak egy kicsit elmerülünk benne, serkenti a vérkeringést, így jó hatással van a keringési rendszerre és a szívre is. Egy tengerparti nyaralás felér egy gyógyterápiával.

Csökkenti a stresszt

Nyaralás, napfény, láblógatás = zéró stressz. Ha ehhez még hozzá adjuk a tenger nyugtató morajlását, és ásványi anyagokban gazdag mivoltát, akkor egészen biztosak lehetünk abban, hogy hozzájárulunk szervezetünk stressz szintjének csökkentéséhez. Így nyújt teljes körű regenerációt a tengerpart.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 09:48, hétfő | Életmód

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen, pedig 72 százalékuk szerint fontos a rendszeres testmozgás

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.